Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634
Ediția: Luni 27 Mai 2024. Nr. 6634

Focşănenii s-au îngrijorat că ARDE TRIBUNALUL


Un exercițiu al pompierilor i-a panicat pe focșănenii care au trecut, aseară, prin vecinătatea Tribunalului Vrancea. Văzând în zonă mai multe mașini de pompieri, ambulanțe SMURD, dar și autospeciale de poliție, oamenii au crezut că sediul Tribunalului Vrancea și al Judecătoriei Focșani a luat foc.
Mai mulți focșăneni ne-au sunat la redacție să ne întrebe ce se întâmplă în zona Tribunalului, după ce au văzut în zonă mașini de intervenție. De la alții am primit mesaje scrise. „Postați ce se întâmplă la noul tribunal. 4 mașini de pompieri, salvări, strada Simion Bărnuțiu blocată de poliție”, ne-a scris Elena. În realitate a fost vorba despre o simulare a unui incendiu, activitate pe care pompierii o desfășoară frecvent pentru a verifica dacă persoanele responsabile din cadrul anumitor unități sunt pregătite să intervină în cazul în care ar izbucni un incendiu real.
Conform scenariului, la dispeceratul ISU Vrancea, incendiul a fost anunțat la ora 18.00, iar la fața locului au ajuns trei autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD. Potrivit informațiilor primite de la reprezentanții ISU Vrancea, au fost două situații tactice. Astfel, un incendiu a izbucnit la etajul I al clădirii, iar o persoană a rămas blocată într-un birou. Pompierii au intervenit imediat pentru salvarea persoanei blocate, care a fost apoi preluată de echipajul SMURD și dusă la spital, după care s-a acționat pentru stingerea incendiului. Cea de-a doua situație tactică a constat în izbucnirea unui incendiu la arhiva instituției, acolo unde sunt depozitate dosarele.
Potrivit informațiilor primite de la căpitan Cristina Duță, ofițerul de presă al ISU Vrancea, s-a acționat conform planului și procedurilor specifice, fără să existe niciun fel de probleme. Mai mult, potrivit acesteia, Tribunalul Vrancea este foarte bine dotat din punct de vedere al mijloacelor de primă intervenție în cazul unui incendiu, spre deosebire de alte instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?