Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Expertele contabile din dosarul în care Marian Oprişan a fost achitat, AU FOST ELIBERATE


Expertele Ileana Roxana Cernea și Elena Valentina Mușuroiu, care au întocmit raportul contabil în dosarul de la Cluj în care președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat, au fost eliberate din arest și puse sub control judiciar. Decizia a fost luată la finele săptămânii trecute de magistrații Curții de Apel București, care au admis contestațiile celor două, formulate împotriva prelungirii măsurii arestării preventive dispusă de magistrații Tribunalului București.
    Cele două au fost arestate preventiv pe 11 ianuarie și apoi trimise în judecată, procurorul de caz instrumentând în numai trei săptămâni acest dosar. „(…)Graba suspectă cu care s-a decis trimiterea experților în judecată este o încercare de a se pune presiune și de a induce instanțelor de fond, de apel și opinei publice premisele unei situații false, care să poată susține așa zisele probe administrate de către procurorul de caz în dosarul penal aflat pe rolul instanței clujene. Oricum, este curios că dosarul de trimitere în judecată a celor 3 experți este fundamentat exclusiv pe o convorbire telefonică, ce a și fost făcută publică în media și care a stat la baza fundamentării DNA pentru propunerea de arestare preventivă a celor doi experți”, preciza Marian Oprișan într-o scrisoare deschisă, în urmă cu 10 zile.
    În același document, președintele Consiliului Județean Vrancea respingea „categoric încercarea de a induce opiniei publice, dar și instanțelor de fond și de apel, ideea că modul în care a fost întocmită expertiza a fost unul părtinitor, astfel încât raportul final să-mi fie favorabil”. „Premisa e complet falsă și nu corespunde adevărului. Acuzația adusă experților, de favorizare a făptuitorului, este falsă și nu are niciun suport real. Iar dacă ar fi avut interesul să afle adevărul în vederea întocmirii unei justiții corecte, procurorul de caz ar fi trebuit să dispună efectuarea unei noi expertize (contraexpertiza), care să arate dacă susținerile funcționarului DNA, cuprinse într-un raport și pe care s-a construit întregul dosar, sunt corecte sau false”, arăta Marian Oprișan în scrisoarea deschisă.
    Vă reamintim că pe 6 februarie a.c., președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost achitat în procesul de la Judecătoria Cluj Napoca, după aproape 9 ani în care dosarul a fost strămutat la diferite instanțe, la cererea DNA. Oprișan nu a fost găsit vinovat de comiterea niciuneia dintre infracțiunile de care a fost acuzat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție, care au dispus trimiterea sa în judecată.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?