Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Vrânceni cercetați pentru tăieri ilegale și furt de arbori


În perioada 07-13 februarie, polițiștii vrânceni au desfășurat o acțiune pentru  prevenirea și combaterea delictelor silvice. În perioada menționată au acționat 28 de polițiști, sprijiniți de 14 specialiști silvici, iar în urma verificărilor au fost întocmite 21 de dosare penale, s-au aplicat cinci amenzi și s-a confiscat cantitatea de 10 metri cubi de lemn.
     Astfel, polițiștii din Năruja i-au depistat pe D. M. și M. I., care au tăiat ilegal și au sustras arbori din pădurea lui C. S. situată în punctul „Lăluci” de pe raza comunei. De asemenea, polițiștii din Vrâncioaia i-au depistat pe L. R., N. C., B.C. și H. I., toți din localitate, care au tăiat ilegal arbori esență salcâm din proprietățile personale. În cauză sunt efectuate cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.
    Polițiștii din Vulturu i-au depistat pe D. M., N. A. și D. M. O., toți din localitate, care au tăiat din proprietatea privată un număr de 25 arbori nemarcați din specia salcie, iar polițiștii de la Ruginești l-au prins în flagrant pe A. A. C., din localitate, în timp ce sustrăgea arbori specia stejar, pe care îi tăiase ilegal. „Polițiștii din Valea Sării l-au depistat în flagrant pe B. V. din localitate, în timp ce sustrăgea un număr de 5 arbori esență fag, pe care îi tăiase ilegal din pădurea lui B. I. din aceeași localitate. În cauză sunt efectuate cercetări în vederea documentării întregii activități infarcționale”, se arată într-o informare a IPJ Vrancea.
    Tot de polițiștii din Nereju au fost prinși și G. N., C. I. și C. I., toți din localitate, care au tăiat și sustras arbori din pădurile Obștii Nereju și Ocolul Silvic  Focșani. De asemenea, pe raza localităților Nereju și Vulturu, polițiștii i-au depistat pe B. M. și O. I., care transportau material lemnos fără documente de proveniență. „În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale, conform Legii 171/2010, iar cantitatea de 10 mc material lemnos a fost confiscată”, se mai arată în aceeași informare.
    De asemenea, în perioada 11-12 februarie, pe raza secțiilor de poliție Gugești, Odobești, Panciu, Vidra, Tulnici, precum și a municipiului Focșani, au fost înstituite mai multe filtre rutiere. S-au efectuat 104 controale, 24 dintre acestea la agenți economici, 31 la persoane fizice și 43 la alți participanți la trafic. În cele două zile s-au aplicat 28 de sancțiuni, în valoare de 74.625 lei, au fost controale 103 mașini și trei căruțe și s-a confiscat cantitatea de 22,7 metri cubi de lemn.
    Polițiștii Secției 8 Tulnici i-au depistat pe C. C. F. și S. M. în timp ce transportau material lemnos fără documente de proveniență, iar cei de la Secția 10 Panciu i-au depistat pe B. I. și U. G., din Panciu, în timp ce transportau material lemnos fără documente de proveniență. „Polițiștii Secției 9 Odobești i-au depistat pe C. S., V. C., Z. M., C. F., P. I., T. E., D. D. și A. S. S. în timp ce transportau material lemnos fără documente de proveniență. În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010 și confiscarea cantității de material lemnos. Polițiștii focșăneni l-au depistat pe C. V. din comuna Vîrteșcoiu și pe C. I. din comuna Nereju, în timp ce transportau material lemnos fără documente de proveniență. În cauză a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii 171/2010 și confiscarea cantității de material lemnos”, se mai arată în informarea poliției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?