Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

GALERIE FOTO: COAFOR la Liceul „G.G. Longinescu“ din Focşani


32 de elevi de la Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” Focșani se pregătesc să devină hairstiliști. Aceștia vor deveni profesioniști, conducerea liceului inaugurând, ieri, un coafor atelier, unde elevii vor face pratică. Mai exact, în cadrul atelierului coafor vor face practică elevii de la profilul nou înființat în acest an școlar, respectiv estetica și igiena corpului omenesc – coafor stilist.
Coaforul, a cărui amenajare a costat 28 de mii de lei, beneficiind și de sprijinul financiar al Consiliului Local, va fi utilizat exclusiv pentru practica elevilor liceului. „Bine ați venit la lansarea coaforului propriu, unde elevii instituției noastre, clasa a IX-a de coafor stilist, își vor face practica în următorii trei ani. Acest salon s-a născut odată cu venirea mea în acest liceu, la 1 septembrie. Când am venit, am găsit o clasă. Profesorii și fostul director, Ștefan Moraru, s-au chinuit să înființeze acest profil. Văzând că nu au unde să își desfășoare activitatea de practică, împreună cu domna profesoară Sava și doamna profesoară Dragomir, ne-am propus să facem un proiect și să ducem la bun sfârșit acest atelier coafor. Nu a fost ușor, nici greu, dar cu ajutorul Consiliului Local, căci am primit sprijin din partea domnilor consilieri, am început să facem acest coafor-atelier. Vreau să mulțumesc primăriei și colegilor mei care m-au sprijinit”, a spus directorul liceului, Cătălin Danciu.
 
    Elevii vor să-și deschidă propriile saloane

La inaugurarea coaforului atelier au participat și doi inspectori școlari, dar și reprezentanți ai autorității locale, printre care viceprimarul Marius Iorga. „Mă bucur că a fost înființată această nouă calificare. Mă bucur că este îndrăgită de elevi, iar acest lucru s-a văzut în toamnă, când mulți au optat pentru această calificare. Este o meserie frumoasă, este creativă, artistică și doresc școlii și elevilor mult, mult succes. Felicit școala pentru efortul depus, pentru că nu a fost ușor”, a afirmat Tincuța Zahariuc, inspector discipline tehnice. „Sunt foarte bucuros, pentru că sunt inspector teritorial la Liceul Tehnologic «G.G. Longinescu», iar dacă domnul director a menționat sprijinul din punct de vedere material primit de la Consiliul Local, eu aș menționa sprijinul privind programe școlare, privind idei de organizare a acestui laborator, primite de la Colegiul Tehnic «Carpen» din Bacău, o unitate școlară care a demarat. Are o experiență în domeniul esteticii de câțiva ani. Îi felicit și le urez mult, mult succes”, a precizat și Mihail Fâsan, inspector școlar departamentul Discipline tehnice, învățământ tehnic și profesional.
Bobocii de clasa a IX-a, care au optat pentru profilul estetica și igiena corpului omenesc – coafor stilist, se văd deja afaceriști, cu toții intenționând să-și deschidă propriile saloane după ce vor termina liceul. „Am dat la această specializare pentru că îmi place foarte mult și cred că o să mă descurc, pe parcurs, cu propriul meu salon. Asta îmi doresc cel mai mult, să-mi deschid un salon de coafură”, ne-a spus Eliza Nistor. „Am dat la această specializare pentru că de când eram mică îmi plăcea să coafez și am auzit de la cineva că acest liceu are acest profil și m-am gândit să vin aici. Doamna profesoară Monica Voicu ne-a învățat foarte multe, să facem coafuri, să îndreptăm, să facem cocuri, să împletim. După terminarea liceului, eu vreau să profesez”, a declarat și Viorica Panțîr.
Pentru această specializare au optat și trei băieți. „Am dat la această specializare pentru că îmi place să fiu îngrijit și tot ce ține de estetică. Vreau să-mi deschid propriul salon după ce termin. Mă simt bine alături de colegele mele și sper să reușesc în această meserie”, ne-a spus Daniel Ivan. Profesoara care îi instruiește pe elevi, Monica Voicu, spune că aceștia vor învăța să coafeze, să facă manichiura și pedichiura, dar și cosmetică. „Ei vor învăța coafor, manichiură, pedichiură și cosmetică. Obțin o calificare completă, iar la final primesc o diplomă, care le permite să profeseze. Avem trei băieți, care vor mai mult pe coafură”, ne-a spus profesoara.
Profilul estetica și igiena corpului omenesc – coafor stilist a fost autorizat la începutul anul trecut, când unitatea de învățământ a fost vizitată de reprezentanții Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

   Clasă pentru școala profesională

Reprezentanții  Liceului Tehnologic „G. G. Longinescu” Focșani spun că pentru anul școlar 2015-2016, învățământul școlar profesional, va fi înființată o clasă cu specializarea tâmplar universal, pentru care cinci agenți economici au solicitat deja candidați. „În planul de școlarizare pe anul școlar 2015-2016, am propus o clasă pentru școala profesională de 3 ani, calificarea tâmplar universal. Această calificare a fost agreată de cinci agenți economici din județ, care ne-au solicitat elevi pentru școala profesională. Elevii de clasa a VIII-a, care vor opta pentru școala profesională, vor avea avantajul că, după terminarea celor 3 ani de școală, pot să continue studiile liceale în clasa a XI-a. Apoi, elevii care au terminat clasa a VIII-a și au abandonat școala pot opta pentru școala profesională. Stagiile de pregătire practică se vor efectua la acești agenți economici sau la noi, deoarece avem atelier, care este foarte bine dotat. Sperăm ca elevii să vină, pentru că industria lemnului nu se va desființa niciodată”, a afirmat Săftica Sava, inginer în prelucarea lemnului.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?