Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

A murit o profesoară de limba română


Învățământul vrâncean este din nou în doliu. Profesoara Marița Dumitrache a decedat în cursul zilei de joi, în Spitalul Județean de Urgență Focșani, din cauza unei afecțiuni. Profesoara Marița Dumitrache a fost profesoară de limba română mai bine de 40 de ani la Școala din Gura Caliței. 
Potrivit primarului comunei Gura Caliței, Nicolae Èšandără, profesoara Dumitrache a reprezentat o figură emblematică a localității, fiind un bun cadru didactic și un om deosebit. „A fost una dintre figurile emblematice ale comunei noastre, alături de soțul ei, care a fost profesor de istorie. Mi-a fost și mie profesoară de limba română. A fost un cadru didactic deosebit, cu mare iubire față de elevi, dar și față de oameni. Ne pare rău de această pierdere. Dumnezeu să o odihnească în pace!”, ne-a spus primarul Nicolae Èšandără.
Profesoara Marița Dumitrache a ieșit la pensie în urmă cu aproximativ 7 ani. Potrivit celor spuse de directoarea Școlii din Gura Caliței, profesoara Marița Dumitrache a fost un profesor exemplar. „Doamna profesoară preda limba și literatura română, dar a ieșit la pensie cam de 7 ani. A fost un profesor exemplar, cu mare dragoste față de elevi și profesia sa. Soțul său a fost profesor de istorie. Dumnezeu să o ierte!”, ne-a spus profesoara Verginica Toader, directoarea Școlii din Gura Caliței.
Înmormântarea va avea loc luni, în cimitirul din Gura Caliței, începând cu ora 12.00.

            Monitorul de Vrancea transmite sincere condoleanțe familiei îndoliate!

                        Dumnezeu să o odihnească în pace!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?