Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Bunătăţi pe alese la Şcoala Gologanu


Elevii Åžcolii din Gologanu au demonstrat profesorilor că știu să se hrănească sănătos. În cadrul activității „Tradiție și savoare la Åžcoala Gologanu”, ce a fost organizată ieri, elevii de la fiecare clasă au pregătit standuri unde au expus bucate tradiționale și mai ales sănătoase consumului. De la lapte, brânză, smântână, pâine de casă până la zacuscă, compot sau ouă, de toate au fost expuse de copii în cadrul standurilor. Momentul cel mai apreciat de participanți a fost cel când s-a pregătit o mămăligă uriașă, în mod tradițional, la foc de lemne. Toți copiii s-au putut înfrupta apoi din bunătățile pe care chiar ei le-au expus. Acțiunea „Tradiție și savoare la Åžcoala Gologanu” a fost inițiată de consilierul educativ Tatiana Cristian în colaborare cu învățătorii Constantin Iarca, Maria Ciobanu și Daniela Bogdan, iar de la clasele V-VIII profesorii Daniela Bucur, Claudia Dantus și Ion Lupu. Activi-tatea a marcat Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase care se celebrează an de an la data de 16 octombrie. Tot ieri, și tot la această unitate de învățământ s-a organizat activitatea „Alimentația sănătoasă – factor de echilibru în familie”, acțiune care face parte din proiectul „Apa și mișcarea – izvor de sănătate”, proiect coordonat de profesoara Valentina Tirtan. Alături de copii a fost prezent și primarul Dumitru Robu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?