Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

GALERIE FOTO: Actriţa Manuela Hărăbor a primit Trofeul Liceului „Ioan Slavici“ din Panciu


Păncenii au sărbătorit, sâmbătă, 156 de ani de la Unirea Principatelor Române printr-o Horă a Unirii la care au fost invitați de primarul Iulian Nica.
Evenimentul a avut loc în centrul orașului Panciu, la Monumentul Eroilor și la el au participat consilieri locali, veterani de război, elevi și profesori de la cele două licee – Liceul Teoretic „Ioan Slavici” și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”.
După intonarea Imnului de Stat al României, primarul Iulian Nica a rememorat momentul istoric de la 24 Ianuarie 1859 și a adus un omagiu domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
    Tot sâmbătă, Liceul Teoretic „Ioan Slavici” a lansat numărul 7, în format tipărit, al revistei ACTUALIS, editat cu sprijinul financiar al primarului Iulian Nica. Evenimentul, găzduit de Casa Orășenească de Cultură, a beneficiat de prezența actriței de teatru și film Manuela Hărăbor, interpreta personajului Simina din capodopera cinematografică „Pădureanca”, realizată după nuvela cu același nume scrisă de Ioan Slavici. Artista a primit, din partea directorului Andrei Manovici, Trofeul Liceului Teoretic „Ioan Slavici” și a semnat în  Cartea de Onoare a instituției de învățământ.
    Primarul Iulian Nica i-a mulțumit actriței Manuela Hărăbor pentru prezența în orașul Panciu, la evenimentul prilejuit de lansarea celui mai recent număr, în format tipărit, al revistei ACTUALIS și a felicitat colectivul redacțional pentru munca depusă la realizarea acestui număr. „Mă bucur că am reușit să-mi onorez cu succes promisiunea făcută anul trecut, venind în fața dumneavoastră cu un nou număr, editat în aceleași condiții grafice de excepție de care au beneficiat și edițiile anterioare ale revistei. Acesta este modul în care am înțeles, în dubla mea calitate – de primar și de fost absolvent al Liceului «Ioan Slavici» – să susțin talentul și creativitatea celor care pun umărul la realizarea revistei. Åžtiu că în spatele acestui număr al revistei ACTUALIS stau nenumărate ore de muncă, pentru că a scrie frumos și bine nu este ceva la îndemâna oricui! Mai știu, însă, că elevii Liceului «Ioan Slavici» sunt foarte talentați, buni cunoscători ai realității în care trăiesc și învață și, nu în ultimul rând, au mentori foarte buni”, a afirmat primarul Iulian Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?