Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Străzi asfaltate şi grădiniţă la Vîrteşcoiu


Autoritățile locale din comuna Vîrteșcoiu continuă investițiile în infrastructură și în 2015. Primăria Vîrteșcoiu are în derulare proiecte de refacere și modernizare a infrastructurii stradale în valoare de zeci de miliarde de lei vechi. Aceste proiecte vizează toate satele localității. „După ce am reușit să rezolvăm problema aducțiunii și distribuției apei potabile pentru toată comuna, avem în derulare două proiecte de modernizare a infrastructurii stradale: unul finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și celălalt prin GAL Å¢inutul Viei și Vinului, Măsura 322. Proiectele prevăd atât asfaltarea, cât și modernizarea rețelelor de colectare apă pluvială. În total, vor fi asfaltați 3 kilometri de străzi locale”, ne-a spus primarul comunei Vîrteșcoiu, Viorel Mârza.
Potrivit acestuia, au fost asfaltate deja străzile Olanelor, Mr. Gh. Pastia și  Garofiței, urmând ca imediat ce vremea o va permite să fie reluate lucrările de asfaltare pe străzile Troiței, Matului și Mihai Eminescu. „De reținut faptul că este pentru prima dată când pe unele din aceste străzi este pus asfalt și sunt modernizate rețelele de colectare apă pluvială. Am putea spune din acest punct de vedere că prin aceste proiecte satele comunei Vârteșcoiu intră în secolul XXI”, a precizat primarul Viorel Mârza.
Edilul comunei Vîrteșcoiu a declarat că în afară de proiectele deja aflate în derulare, intenționează ca anul acesta să construiască o grădiniță cu program prelungit în centrul comunei. „Grădinița va fi amenajată într-un magazin pe care primăria l-a achiziționat de la Federalcoop. Deja a fost executat proiectul tehnic și urmează să îl depunem pentru a obține finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală(PNDL). Conform proiectului, grădinița, în care vor învăța 25-30 de copii, va avea sală de clasă, sală de mese, dormitoare, grupuri sanitare, apă curentă și canalizare, centrală termică. Valoarea estimată a investiției este de 420 mii lei, plus TVA”, a susținut primarul Viorel Mîrza.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?