Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Șeful ITRSV, Alexandru Lefter, află marți dacă va fi pus în libertate


Alexandru Lefter, inspectorul șef al ITRSV Focșani, arestat preventiv miercuri pentru luare de mită, află săptămâna viitoare, respectiv marți, dacă va fi pus în libertate ori nu. Contestația, pe care a formulat-o după ce a aflat că magistrații Curții Curții de Apel Ploiești au dispus arestarea sa preventivă, a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), judecătorii stabilind termen de judecată pentru 27 ianuarie.
    Reamintim că Lefter a fost reținut pentru 24 de ore și apoi arestat preventiv, el fiind suspectat că ar fi primit o șpagă de 15 mii de euro de la un om de afaceri, pentru a-l ajuta în demersul său de a-i fi retrocedate ilegal 5.000 de hectare de pădure în județul Buzău.
    Propunerea de arestare preventivă a fost făcută de procurorii anticorupție, care în urma anchetei au stabilit că banii ar fi fost ceruți și primiți în perioada mai-iunie 2011, Lefter fiind dat în vileag după arestarea denunțătorului. „Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a inculpatului Lefter Alexandru, inspector șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani, la data săvârșirii faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită. În ordonanța de reținere se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt: în perioada 31 mai 2011 – 02 iunie 2011, inculpatul Lefter Alexandru, în calitate de inspector șef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic și Vânătoare Focșani, a pretins inculpatului Ceteraș Gheorghe suma de 25.000 euro și a primit de la acesta suma de 15.000 euro, în scopul semnării și aplicării ștampilei instituției menționate pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia Județeană pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor Buzău, dar și pentru urgentarea derulării acestei proceduri. Avizarea, de către ITRSV, a titlurilor de proprietate privind terenurile forestiere este o condiție prevăzută de lege. Inculpatului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile”, au transmis procurorii anticorupție.
    În dosarul în care a fost arestat Alexandru Lefter, au mai primit mandate, la finele anului trecut, fostul prefect de Buzău, Paul Beganu, un avocat și un angajat al Romsilva. În cazul unui magistrat de la Judecătoria Pătârlagele, județul Buzău, a fost instituită măsura controlului judiciar. Potrivit procurorilor, toate persoanele menționate ar fi primit bani de la afacerist, care vroia să intre în posesia unei suprafețe impresionante de pădure.

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?