Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Dezbatere publică privind cuantumul taxelor şi impozitelor locale din Adjud


Primăria Adjud va avea în dezbatere publică, luni, proiectul de hotărâre privind nivelul taxelor și impozitelor locale pentru anul 2015. Primarul municipiului Adjud, Constantin Armencea, a declarat că propunerea sa și a consilierilor este ca nivelul taxelor locale să fie același ca și anul trecut. „Am organizat o dezbatere publică care are ca temă nivelul taxelor și impozitelor locale, dezbatere ce va avea loc luni, cu începere de la ora 10.00. Propunerea noastră este ca taxele și impozitele locale să nu crească și să rămână la nivelul anului 2014. De asemenea, se menține reducerea cu 10% a acestor impozite dacă plătitorul le achită integral, pe tot anul, până la data de 31 martie a anului 2015”, a afirmat primarul Constantin Armencea.
    Acesta precizat că după această dezbatere, proiectul de hotărâre privind cuantumul taxelor și impozitelor locale va fi discutat în ședința ordinară a Consiliului Local Adjud care va avea loc joi. Primăria Adjud mai propune ca persoanele cu handicap grav sau accentuat și persoanele încadrate în gradul I de invaliditate să nu mai plătească impozit pe clădirea în care locuiesc pentru anul 2015. Impozitul pe clădiri se calculează, ca și până acum, pe metru pătrat de suprafață construită desfășurată, iar impozitul pe mașini se stabilește în funcție de capacitatea cilindrică a motorului.
    De altfel, primarii orașelor și municipiilor vrâncene au anunțat încă de anul trecut că taxele și impozitele locale datorate de locuitorii orașelor și municipiilor vrâncene nu vor fi modificate, valoarea acestora fiind în 2015, aceeași ca și anul trecut.
    „Taxele și impozitele locale au rămas la nivelul anului 2014. De asemenea, trebuie știut că Primăria Odobești nu a mai majorat taxele și impozitele locale din anul 2004, ci doar au fost indexate cu rata inflației, conform Codului Fiscal. De asemenea, se menține reducerea cu 10% a acestor impozite dacă plătitorul le achită integral, pe tot anul, până la data de 31 martie a anului 2015”, a spus primarul orașului Odobești, Daniel Nicolaș.
     „Contribuabilii pot veni la Primărie pentru a-și achita impozitele și taxele corespunzătoare anului fiscal 2015. Persoanele fizice și juridice vor beneficia de bonificația de 5% pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri, a celui pe teren, precum și a celui pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an fiscal, până la data de 31 martie, inclusiv”, precizează și primarul orașului Panciu, Iulian Nica. Acesta a afirmat că de la 1 ianuarie 2015, valoarea taxelor și impozitelor locale din orașul Panciu a fost diminuată cu suma de 60 lei/an, reprezentând taxa de salubritate. Aceasta a fost eliminată în luna decembrie 2014, la propunerea primarului Iulian Nica, printr-o hotărâre a Consiliului Local Panciu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?