Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

VIDEO şi GALERIE FOTO: Ștefan Doniga și Bianca Ionescu i-au încântat pe focșăneni. Păcat că n-avem pian


Pianistul Åžtefan Doniga și soprana Bianca Ionescu au oferit un spectacol de excepție, sâmbătă seară, pe scena Teatrului municipal „Maior Gh. Pastia” din Focșani. Recitalul a fost posibil datorită proiectului Teatrului de Operetă și Musical „Ion Dacian” care a organizat un turneu național cu ocazia „Zilelor Culturii Naționale”. Iar Focșaniul nu putea să lipsească din agendă. Mai ales după relațiile foarte bune dezvoltate la inițiativa consilierului cultural Elena Èšuțui, care a organizat, în luna august a anului trecut, la Soveja, un concert de pian în aer liber, în curtea bisericii monument istoric din localitate, ctitorită de Matei Basarab. Ulterior, la propunerea directorului Direcției de Cultură, Traian Negulescu, Focșaniul a fost introdus pe harta turneului inițiat de Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian”.
    A fost o seară de excepție, cu doi artiști minunați care au creat momente muzicale aplaudate de o sală plină a Teatrului municipal „Maior Gh. Pastia”. Printre cei prezenți în sală s-au aflat Elena Stoica, președintele Rotary Club Varana Focșani și acționar la Tricotton Junior, Daniela Nicolaș, directorul Direcției pentru Protecția Copilului, Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.

    Singurul regret al serii a fost pianul Teatrului, care transformă actul muzical într-un sport extrem pentru un pianist. Pentru Ștefan Doniga a fost o experiență cu atât mai dificilă cu cât în săptămânile trecute a susținut un concert la Veneția unde a cântat pe un pian de trei sute de mii de euro. Iar pentru orașul Focșani este o rușine să nu găsească măcar zece mii de euro pentru un pian decent pe care să îl folosească la manifestări culturale.
    În programul recitalului se află lucrări ale maeștrilor George Enescu, Tiberiu Brediceanu, Alfred Alessandrescu, George Grigoriu, Gherase Dendrino, Florin Comișel, Nicolae Bretan, Eduard Caudella. Așa cum era de așteptat, un moment special a fost interpretarea cântecului popular „Lie Ciocârlie” de soprana Biana Ionescu. De asemenea, Åžtefan Doniga a oferit o mostră de talent prin interpretarea oferită lucrării Toccat pentru pian a compozitorului Remus Georgescu.
    Evenimentul de sâmbătă seară a încheiat seria de acțiuni pregătite de Direcția pentru Cultură Vrancea cu ocazia „Zilele Culturii Naționale”.Au fost trei zile cu evenimente dedicate culturii românești iar manifestările au fost organizate în parteneriat cu Teatrul Municipal „Maior Gh. Pastia”, Ateneul Popular „Maior Gh. Pastia” și Ansamblul Folcloric „Å¢ara Vrancei”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?