Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Pahare de cristal și tacâmuri din argint, furate din casa părintească a preotului Roșcan


Casa din comuna Cotești, a mamei preotului Valeriu Roșcan, a fost călcată de hoți de două ori într-o lună. De această dată, din imobil au dispărut pahare de cristal și un set de tacâmuri din argint, după cum ne-a spus preotul Rocșan, care slujește în biserica din satul Dragosloveni. Părintele spune că spargerea a fost dată între Crăciun și Revelion, asta după ce, la începutul lunii decembrie a anului trecut, casa părintească a mai fost spartă odată.
    Preotul este nemulțumit de felul în care se desfășoară ancheta și se gândește foarte serios să trimită o sesizare la București. „Locuința mamei a fost spartă pentru a doua oară între Crăciun și Anul Nou. S-au furat toate paharele din cristal și un set de tacâmuri din argint. În plus, cine a intrat a făcut vraiște. Sunt total nemulțumit de felul în care se desfășoară ancheta și chiar mă gândesc să fac o sesizare la București. Eu nu am nimic cu domnii de la poliție, dar este pentru a doua oară când se întâmplă și ei n-au făcut nimic. În plus, mai sunt și alte case sparte. Atunci când am întrebat care este stadiul cercetărilor, am fost certați că de ce ne tot interesăm atât. Nu este normal să nu faci nimic într-o lună și ceva, în condițiile în care tot satul știe cine a intrat”, ne-a declarat părintele Roșcan.
    Casa părintească a preotului Valeriu Roșcan, situată în comuna Cotești, a mai fost spartă o dată la începutul lunii decembrie, anul trecut. Potrivit informațiilor primite de la părinte la vremea respectivă, mama sa, Elena Roșcan, locuiește la el acasă, așa că în casa din Cotești nu stă nimeni. Ne-a spus că a rugat o cunoștiință să meargă să facă focul în casa părintească. În momentul în care persoana respectivă a intrat în locuință, a constatat că toate lucrurile sunt răvășite. „Practic nu a rămas un colț neatins. Un geam era deschis și a fost spart inclusiv beciul. De aici s-au furat produse perisabile, în special zarzavaturi, vin, mere, ce avea mama acolo. Iar din casă au dispărut niște obiecte vestimentare ale mamei, dar și o candelă din argint, moștenită de la bunicii bunicilor mei, de care îmi pare cel mai rău. De asemenea, a mai dispărut și o mașină de cusut, care nu mai funcționa, dar pe care o păstram cu drag, pentru că era foarte veche. Am sesizat poliția, s-a făcut constatarea, apoi cercetarea și cam atât”, ne-a precizat părintele Roșcan la momentul respectiv.
    Polițiștii au confirmat ambele spargeri și ne-au spus că se fac în continuare verificări în vederea identificării și tragerii la răspundere a autorului ori autorilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?