Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

GALERIE FOTO: „Alcoolul între aliment şi viciu“


Liceul Tehnologic „G. G. Longinescu” din Focșani, în parteneriat cu Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Vrancea și Inspectoratul Åžcolar Județean, a organizat, de pe 5 ianuarie până în prezent, activitatea „Alcoolul între aliment și viciu”, eveniment ce a avut loc în cadrul proiectului „Echilibru pentru minte, corp și suflet”. Activitatea a avut ca obiective informarea și sensibilizarea elevilor și, implicit, a comunității, cu privire la implicațiile consumului de alcool în rândul tinerilor. La dezbateri au participat elevii claselor a IX-a, discuțiile fiind coordonate de medicul școlar Doina Chiriac și bibliotecara Paula Leca, în colaborare cu profesorii diriginți ai claselor a IX-a A și B Aniela Gheorghiu și Mihaela Cherciu.
În cadrul activității au fost proiectate două filmulețe tematice, participanții conștientizând astfel că dăunează consumul de alcool în exces. Elevii au realizat dezbateri și studii de caz în urma vizionării filmelor, după ce au fost informați cu privire la stadiile consumului de alcool până la apariția alcoolismului, efectele asupra fătului în cazul gravidelor cu acest viciu, dar și motivele pentru care tinerii consumă alcool.
S-a accentuat, de asemenea, rolul familiei, al școlii și al societății în educarea elevilor și combaterea alcoolismului. „Acțiunea a demonstrat continuitatea activităților în cadrul proiectului educațional. Astfel, pornind de la ideea de «grup», elevii au răspuns la întrebarea generică «Ce înseamnă să fii cool?», răspunsul fiind sintetizat în al doilea film: «Alcoolul nu te face mare»”, a precizat Mihaela Cherciu, consilier educativ în cadrul Liceul „G. G. Longinescu”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?