Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

ULTIMA ORĂ! Percheziții la Homocea. Acțiunea vizează comerțul cu produse din carne


    Două percheziții sunt efectuate în această dimineață în Vrancea, într-un dosar de evaziune fiscală. Verificările vizează o singură persoană, din Homocea, iar oamenii legii caută probe la locuința și sediul firmei acesteia. Potrivit unor surse, firma verificată are ca obiect de activitate comerțul cu produse din carne.
    În total, în această dimineață, 150 de polițiști efectuează 40 de percheziții, în 9 județe și în municipiul București, la sedii de firme și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de aproximativ 2.300.000 de lei, prin evaziune fiscală.
    „La data de 15 ianuarie a.c., polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău efectuează 40 de percheziții la sediile mai multor firme și la locuințele unor persoane bănuite că ar fi efectuat operațiuni fictive, în scopul diminuării obligațiilor de plată la bugetul de stat și/sau al rambursării ilegale a T.V.A.. La acțiune participă aproximativ 150 de polițiști din cadrul inspectoratelor de poliție județene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Vrancea, Dâmbovița, Prahova și Argeș și de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Perchezițiile sunt efectuate la sedii și puncte de lucru ale unor societăți comerciale de pe raza județelor Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamț, Vrancea, Dâmbovița, Prahova și Argeș și a municipiului București, precum și la locuințele persoanelor bănuite. Activitățile, derulate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, urmăresc identificarea unor documente sau bunuri, pentru probarea  faptelor de evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la 2.300.000 de lei. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al DIPI”, se arată într-o informare a Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?