Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625
Ediția: Joi 16 Mai 2024. Nr. 6625

VREMEA până pe 4 ianuarie 2015


Miercuri, VREMEA va fi predominant frumoasă și mult mai caldă decât ar fi normal în această perioadă din an în aproape toată țara. Cerul va fi variabil la senin, cu înnorări temporare, dimineața în nordul Carpaților Orientali, unde izolat vor mai fi posibile, precipitații slabe, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, iar în cursul nopții în partea de nord-vest a teritoriului, unde pe arii restrânse vor cădea precipitații slabe mixte.
Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade în Transilvania și 18…19 grade în dealurile Olteniei și ale Munteniei; minimele termice se vor încadra, în general, între -5 și 5 grade. Va fi ceață în Câmpia de Vest, pe spații restrânse dimineța și local noaptea, în timp ce în restul zonelor se va semnala numai la nivel izolat.

Joi, deși valorile termice vor scădea ușor față de ziua precedentă, vremea se va menține mult mai caldă decât ar fi normal la această dată în special în regiunile extracarpatice. Cerul se va înnora treptat în vest, centru, nord și nord-est și, îndeosebi seara și noaptea, pe arii restrânse se vor semnala precipitații slabe, mai ales sub formă de ploaie și trecător, spre dimineață, lapovițe sau fulguieli.
În zona Carpaților Orientali local se vor semnala precipitații mixte, iar pe timpul nopții acestea își vor face apariția pe spații restrânse și în Carpații Occidentali. În regiunile din sud și sud-est, cerul va fi variabil, cu unele înnorări spre sfârșitul intervalului și izolat ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 5 și 14 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade.

    Administrația Națională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 22 decembrie – 4 ianuarie, pentru toate regiunile din țară.

MOLDOVA
În primele zile ale perioadei de prognoză temperaturile vor fi în creșere treptată, caracterizând o vreme deosebit de caldă pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu valori medii ale maximelor diurne de până la 11 grade și ale minimelor nocturne de 3…4 grade. Între 25 și 28 decembrie regimul termic va marca o scădere accentuată, de aproximativ 10 grade, astfel încât la sfârșitul primei săptămâni de prognoză vor fi temperaturi maxime de 0 grade și minime de -7 grade, în medie. Între 29 decembrie și 4 ianuarie nu vor fi oscilații semnificative ale temperaturii aerului, care va avea valori diurne situate între 0 și 3 grade și valori nocturne de -5…-4 grade Celsius, apropiate de normele climatologice ale perioadei.
Probabilitatea pentru precipitații locale, predominant ninsori, va fi ridicată între 29 decembrie și 4 ianuarie, iar în celelalte zile ale intervalului de prognoză numai izolat și trecător vor fi ploi slabe sau lapovită, mai ales pe 22 și 26 decembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?