Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

Şeful SIPI Suceava, reţinut în dosarul privind fapte de corupţie


 Åžeful Serviciului de Informații și Protecție Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, a fost reținut, luni seară, pentru 24 de ore, de către procurorii DNA, fiind acuzat de fapte de corupție într-un dosar în care luni dimineață au fost făcute mai multe percheziții la polițiști din județul Suceava. Procurorul șef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX că șeful SIPI Suceava, Cristian Macsim, a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru patru infracțiuni de abuz în serviciu și două infracțiuni de favorizare a infractorului. În același dosar a fost pus sub control judiciar agentul de poliție Constantin Chichiriță, din Frătăuții Noi, care este cercetat pentru cercetare abuzivă, fals intelectual și uz de fals, pentru ticluirea de probe într-un dosar penal pe care îl avea în cercetare. Controlul judiciar în acest caz a fost dispus pentru 60 de zile și prevede, între altele, ca polițistul să nu îndeplinească activitatea sa de polițist judiciar, și nici să intre în contact cu celelalte persoane implicate în caz.
În acest dosar urmează să fie audiați încă doi suspecți, a precizat sursa citată.
Procurorii DNA Suceava au făcut, luni, percheziții la șeful Serviciului de Informație și Protecție Internă (SIPI) Suceava, Cristian Macsim, și la cinci agenți de poliție, suspectați de abuz în serviciu, cercetare abuzivă și favorizarea infractorului, fapte care ar fi fost comise în perioada 2013-2014.
Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că perchezițiile au avut loc în localitățile Suceava, Rădăuți, Vicovu de Jos, Voitinel și Frătăuții Noi. La finalul perchezițiilor, comisarul Cristian Macsim a fost dus la Direcția Națională Anticorupție (DNA) Suceava, unde a fost audiat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?