Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Sarcina a scăpat-o pe „Buzata” de arestul preventiv


Silvica Tudorița Ciobotaru, zisă și „Buzata”, arestată preventiv în dosarul cu „pești” și prostituate, a scăpat de arestul preventiv. Asta pentru că este însărcinată. Judecătorii Tribunalului Vrancea au dispus, ieri, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.
„Admite cererea. (…) dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatei Ciobotaru Silvica Tudorița cu măsura arestului la domiciliu (…) pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 24 noiembrie 2014, la data de 23 decembrie 2014. Pe durata arestului la domiciliu, inculpata trebuie să respecte următoarele obligații: – să nu părăsească domiciliul fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți; – să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemată; – să nu comunice în niciun fel cu ceilalți inculpați ori cu persoanele vătămate. (…) atrage atenția inculpatei că în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor stabilite, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Stabilește ca organ de supraveghere Poliția Orașului Mărășești. Dispune punerea în libertate a inculpatei la rămânerea definitivă a prezentei, de sub puterea mandatului de arestare nr. 48 din 25 octombrie 2014 emis de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestată în altă cauză. Cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 24.11.2014”, se arată în soluția instanței.
Femeia a fost arestată preventiv la finele lunii trecute, mai exact pe data de 25 octombrie, fiind acuzată de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată și trafic de minori în formă continuată. Încă de la momentul reținerii avocatul său a spus că aceasta ar putea fi însărcinată și că procurorul s-a grăbit să o rețină.
 În același dosar au mai fost arestate preventiv alte 10 persoane, inclusiv mama și soțul tinerei, acestea fiind acuzate de trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism. Anterior arestării, la locuințele inculpaților au fost efectuate percheziții și, printre altele, au fost găsite inclusiv fete care erau trimise la produs pe raza județului Vrancea, în zona stațiilor peco de pe marginea drumului european. În timpul perchezițiilor, la locuințele membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea, au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane, diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?