Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Duminică 26 Mai 2024. Nr. 6633

Dascălii vrânceni se pot forma pe banii lor


Dascălii vrânceni se pot perfecționa pe bani lor, în acest sens fiind organizate mai multe cursuri. Pe site-ul Inspectoratului Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea, la capitolul noutăți, este postată o ofertă a Casei Corpului Didactic București, ce cuprinde toate cursurile disponibile în prezent. Organizatorul cursurilor este Centrul Educațional Global Education, partener al Casei Corpului Didactic București, iar oferta de cursuri de formare profesională continuă pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar este cât se poate de diversificată.
Primul curs, „Metode de prevenire a abandonului școlar”, o are ca formator pe Smaranda Witec și este organizat în București, la sediul centrului educațional, de pe str. Prof  Dr. Ion Athanasiu nr. 8, sector 5. Cursul urmărește creșterea contribuției profesorilor și consilierilor școlari la prevenirea eșecului și abandonului școlar, prin facilitarea accesului la educație și creșterea nivelului de educație și formare profesională inițială a copiilor, tinerilor, adulților, prevenirea, reducerea fenomenului de părăsire timpurie a școlii, promovarea, dezvoltarea de programe educaționale inovative privind creșterea motivației de învățare. Cursul are loc în data de 22 noiembrie, între orele 11.00-18.00, costul fiind de 225 lei de persoană.
Cursul „Jocul ca terapie educațională” îl are ca formator pe profesorul Mircea Vlad, expert în educație, specialist în psihopedagogie specială. Obiectivele cursului sunt: utilizarea jocului ca metodă, tehnică, procedeu, dar și ca terapie educațională în activitatea de învățare; cuprinderea, în sintagma „jocul – terapie educațională” a mai multor tipuri de jocuri, cu reguli, cu titlu dat, cu început obligatoriu, tehnici de manipulare, nu numai joc didactic. Cursul se desfășoară tot pe 22 noiembrie, între orele 10.00-15.00, prețul fiind de 150 lei de persoană.
„Succes și eșec școlar” îl are ca formator tot pe profesorul Mircea Vlad. Obiectivele cursului sunt: diminuarea efectelor negative ale eșecului școlar manifestate atât în calitatea educației, cât și în școlarizarea populației; redefinirea școlii ca furnizor principal de educație prin abordarea modernă, de tip european, a conținutului și formelor de manifestare ale succesului școlar și depistarea efectelor ascunse ale relației succes-eșec școlar în contextual actual. Cursul se desfășoară pe 23 noiembrie, între orele 10.00-17.00, fiecare persoană trebuind să achite câte 175 lei.
Cursul „Cunoașterea elevului – necesitate și eficiență” are același formator. Obiectivele cursului sunt: cunoașterea personalității elevului și dezvoltarea ei pe coordonatele psihopedagogice; utilizarea acestor cunoștințe, informații în activitatea didactică de învățare; respectarea conținutului conceptelor de individualizare și diferențiere, caracteristice școlarului mic. Cursul se va desfășura în data de 29 noiembrie, între orele 10.00-17.00, fiecare persoană trebuit să achite câte 175 lei.
Profesorul Mircea Vlad va susține și cursul „Cooperarea ca tehnică de lucru în grup”, ale cărui obiective sunt: familiarizarea școlarului mic cu colegii ca bază a socializării de mai târziu; realizarea interdependenței dintre disciplinele din planul de învățământ și activitățile extrașcolare, considerate factor principal de socializare; sudarea grupurilor de lucru informale sau formale și în funcție de afectivitate, caracter, temperament și personalitatea fiecăruia. Cursul este programat pentru data de 30 noiembrie, între orele 10.00-17.00. Prețul cursului este tot de 175 lei de persoană.
„Stimularea și dezvoltarea creativității copiilor prin activități de arte vizuale. Despre evaluarea școlară” îi are ca formatori pe Lucia Crinela Gorgăneanu și Iulian-Dalin Toma. Este un curs de formare profesională continuă și se adresează educatoarelor, învățătorilor și profesorilor din învățământul primar. Cursul își propune să ofere instrumente de lucru însoțite de exemple concrete în vederea stimulării și dezvoltării creativității copiilor prin activități de arte vizuale. Modulele tematice sunt: Ce este creativitatea?; Metode și procedee de stimulare a creativității copilului; Factori care pot bloca creativitatea vizual-plastică; Cum aplicăm programa școlară de arte vizuale pentru clasele primare?; Sunt un profesor creativ?; Considerații generale despre evaluarea școlară. Cursul se desfășoară în zilele de 13 și 14 decembrie, între orele 10.00-17.00. Prețul este de 325 lei de persoană.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?