Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Școala din Faraoanele va fi reabilitată cu fonduri europene


Primăria Vârteșcoiu va semna contractul de reabilitare a Școlii din satul Faraoanele, unitate de învățământ care nu a putut obține finanțare în timpul fostelor guverne pedeliste. Datorită deblocării fondurilor europene de către Guvernul condus de Victor Ponta, Primăria Vârteșcoiu a putut salva această unitate de învățământ emblematică pentru fosta comună Faraoanele, în prezent sat al comunei Vârteșcoiu. „Proiectul de reabilitare a Școlii din Faraoanele este un act de dreptate pentru acest sat și elevii care învață aici, elevi care au fost discriminați de politica fostului Guvern Boc-Blaga-Udrea, guvern care nu a acordat finanțare pentru reabilitarea acestei unități. Am depus un proiect la ADR Brăila prin POR, proiect care a fost evaluat, este eligibil și vom merge să semnăm contractul care va face ca Școala din Faraoanele să devină o unitate modernă, cum este cea din satul Vârteșcoiu, reabilitată prin Banca Mondială”, a declarat Viorel Mârza, primarul comunei Vîrteșcoiui.
    Această școală deservește elevii din satele Pietroasa, Faraoanele, Râmniceanca și Seaca. Este vorba de aproape 200 de elevi care în prezent învață în Grădinița veche, iar din 2015 vor intra în școală nouă. De altfel, situația pe plan general a elevilor din Vârteșcoiu s-a îmbunătățit simțitor în ultimii 2 ani datorită sprijinului pe care Vârteșcoiu l-a primit de la Guvernul Ponta. „Fără susținerea Guvernului nu am fi putut reabilita și moderniza Școala din Vârteșcoiu, acesta contribuind cu o parte de cofinanțare la proiectul finanțat prin Banca Mondială. De asemenea, față de guvernele trecute, Guvernul Ponta a înțeles dificultățile pe care le au elevii care locuiesc la 2-3 km de școală și pentru acești elevi a fost acordat un microbuz școlar. Dacă toate lucrurile vor decurge normal, așa cum anul acesta am inaugurat Școala Vârteșcoiu, anul următor, de Zilele Comunei, vom inaugura Școala Faraoanele”, ne-a mai spus primarul Mârza.
    Pentru a veni în sprijinul elevilor și a-i stimula, la inițiativa primarului, Consiliul Local a adoptat o hotărâre pentru ca tuturor elevilor care au medii peste 9 să le fie acordate  burse de studiu. Hotărârea s-a aplicat deja pe 2014 și va continua anul următor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?