Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

VREMEA se încălzeşte marţi şi miercuri



Marți, VREMEA va fi în general frumoasă și va continua să se încălzească în aproape toată țara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și ceață în orele dimineții, izolat în zonele joase, iar noaptea, local în regiunile extracarpatice și pe spații restrânse în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Dobrogea și Banat, precum și pe crestele montane. Valorile termice vor fi apropiate de normele climatologice specifice începutului de noiembrie, chiar ușor mai ridicate în regiunile vestice și centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 și 18 grade, ușor mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 grade în estul Transilvaniei și 10 grade în Dealurile de Vest.

Miercuri, vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod normal la această dată calendaristică în aproape toată țara. Excepție vor face zonele joase din sudul și din estul teritoriului, unde în prima parte a zilei și noaptea se va semnala ceață sau nebulozitate stratiformă, posibil asociată cu burniță, condiții în care valorile termice se vor situa în general în jurul mediilor climatologice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Moldova, Banat, Crișana, pe litoral și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 19 grade, ușor mai scăzute în zonele cu ceață persistentă, iar cele minime se vor încadra între -6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 12 grade în Dealurile de Vest.

    Meteorologii au estimat cum va fi vremea până pe data de 16 noiembrie. 

MOLDOVA
Primele două zile vor fi caracterizate de o vreme relativ rece, cu valori  medii de 8…11 grade ziua și 0…2 grade noaptea. Apoi vremea se va încălzi până spre sfârșitul săptămânii, cu precădere în zonele mai înalte de relief, astfel că se vor atinge valori diurne de 13…15 grade, în timp ce minimele vor fi 3…6 grade. În a doua parte a intervalului de referință se estimează o scădere de temperatură, nesemnificativă însă, astfel că temperaturile vor fi în marea lor majoritate peste mediile climatologice specifice, cu maxime de 10…12 grade și minime de 3…5 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie se va menține redusă pe tot parcursul intervalului de referință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?