Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Traficant de carne vie, plasat în arest la domiciliu


Cristinel R., una dintre persoanele arestate preventiv în dosarul cu „pești” și prostituate, a fost plasat în arest la domiciliu. Decizia a fost luată ieri, de magistrații Tribunalului Vrancea. Bărbatul va trebui să respecte o serie de obligații impuse de instanță. În caz contrar, se poate întoarce în arest.
    „Admite cererea inculpatului Rînză Cristinel. În baza art. 242 C.pr.pen, dispune înlocuirea măsurii arestării preventive a inculpatului Rînză Cristinel, cu măsura arestului la domiciliu (…) pe o durată de 30 de zile, de la data rămânerii definitive. Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Rînză Cristinel, trebuie să respecte următoarele obligații: – să se prezinte în fața organelor de urmărire penală și în fața judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară și în fața instanței de judecată, ori de câte ori este chemat; – să nu comunice cu ceilalți inculpați, cu părțile vătămate sau cu membrii de familie a acestora; – să nu comunice cu martorii din acte ori experți. Stabilește ca organ de supraveghere Poliția Orașului Mărășești, jud.Vrancea. Atrage atenția inculpatului că, în cazul în care cu rea-credință încalcă obligațiile stabilite prin prezenta încheiere, măsura arestului la domiciliu va fi înlocuită cu măsura arestului preventiv. Dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 41/UP emis în ziua de 16 octombrie 2014 de Tribunalul Vrancea, dacă nu este arestat în altă cauză, de la data rămânerii definitive. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de contestație în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat și procuror. Pronunțată în camera de consiliu, astăzi, 03.11.2014”, se arată în soluția magistraților Tribunalului Vrancea.
    În timp ce tânărul din Mărășești a fost plasat în arest la domiciliu, Silvica Tudorița C., zisă și „Buzata”, arestată în același dosar, rămâne în arest. Magistrații Curții de Apel Galați au respins contestația formulată de aceasta împotriva măsurii arestării preventive dispusă de judecătorii Tribunalului Vrancea. Decizia este definitivă. „Respinge, ca nefondată, contestația inculpatei Ciobotaru Silvica-Tudorița, împotriva încheierii din data de 25.10.2014 pronunțată de Tribunalul Vrancea (…). Obligă pe contestatoare la plata sumei de 50 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunțată în cameră de consiliu în data de 03.11.2014”, se arată în soluția instanței gălățene.
    În dosar au fost arestate, inițial, 10 persoane, după care s-a luat aceeași măsură și împotriva Silvicăi Tudorița C.. Anterior arestării, la locuințele inculpaților,  respectiv Veta L., de 48 de ani, Petrică C., de 44 de ani, Costel S., de 25 de ani, Nicușor O., de 38 de ani, Romeo L., de 23 de ani, Cristinel R., de 27 de ani, Claudia P., de 20 de ani, Marian T., de 51 de ani, Ionuț Alin B., de 21 de ani, și Gigel Vasile S., de 20 de ani, au fost făcute percheziții. Printre altele, au fost găsite și fete care erau trimise la produs pe raza județului Vrancea, în zona stațiilor peco de pe marginea drumului european.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de DIICOT, „la locuințele  membrilor grupării au fost identificate un număr de 7 victime ale traficului de persoane, dintre care 3 minore. De asemenea, au fost găsite mai multe înscrisuri, documente de identitate ale victimelor traficului de persoane, diferite sume de bani, un pistol și mai multe arme albe”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?