Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

NUP pentru comisarul Cherciu, în dosarul „pantalonilor rupţi”


   Dosarul în care comisarul Viorel Cherciu, de la Serviciul Județean Anticorupție Vrancea, a fost acuzat de un fost jandarm pentru purtare abuzivă, a fost soluționat. Procurorii gălățeni au finalizat cauza cu neînceperea urmăririi penale (NUP). Reprezentanții Biroului de Presă al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați ne-au declarat că soluția a fost dată cu motivarea că fapta nu este prevăzută de legea penală. 
   Pe parcursul cercetărilor, Marian Gheorghiță, fostul jandarm care îl acuza pe Cherciu că l-a lovit și i-a rupt pantalonii, și-a retras plângerea. Cu toate acestea, ancheta a continuat și în urma cercetărilor s-a constatat că nu putea fi vorba despre o infracțiune. Reamintim că la începutul lunii ianuarie Marian Gheorghiță s-a dus la poliție, la Serviciul Județean Anticorupție (SJA), să dea o declarație într-un dosar în care șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean, colonel Daniel Catrangiu, a reclamat că a primit mesaje de amenințare de la un număr de telefon, care aparținea  mamei jandarmului. 
   În urma audierilor, bărbatul a reclamat faptul că în timp ce dădea declarație, un polițist ar fi încercat să îi sugereze ce să scrie, motiv pentru care Marian s-a enervat și a rupt declarația. Din anchetă a reieșit că omul a încercat să bage declarația în buzunar și polițistul ar fi încercat să îl împiedice, moment în care cusătura pantalonilor a pocnit și nicidecum că Marian ar fi fost lovit. La vremea respectivă, reprezentanții SJA au confirmat faptul că a avut loc un incident și au precizat că în momentul în care au vrut să-i ia declarația din mână, fostul jandarm l-a prins de braț pe polițist, moment în care i-au pocnit și pantalonii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?