Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Tânăr de 18 ani judecat pentru săvârșirea a 12 infracțiuni


Un tânăr de 18 ani, din comuna Vârteșcoiu, arestat preventiv la începutul acestei luni, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea a 12 infracțiuni de furt calificat, tentativă la furt calificat, distrugere și violare de domiciliu. În rechizitoriul procurorilor se arată că faptele au fost comise în perioada iulie-septembrie. Atât noaptea cât și ziua, Florin Onea își făcuse un obicei din a intra în casele oamenilor și a le sustrage bunurile. Totodată, el a furat și din societăți comerciale. Spargerile au fost date la Focșani, Vîrteșcoiu, Popești și Cîrligele. Fura tot ce-i pica în mâini, de la DVD-uri, modemuri și casete audio, până la tacâmuri și rechizite. În rechizitoriu se arată că prejudiciul creat se ridică la suma de 8.485 lei, din care s-au recuperat bunuri în valoare de 1.480 lei.
    În ceea ce privește infracțiunile de distrugere și violare de domiciliu, anchetatorii spun că, pentru a se odihni, el a pătruns în locuința unei persoane prin forțarea ușii de acces, ușă pe care a și distrus-o. A dormit, apoi a plecat fără să ia bunuri cu el. La audieri a recunoscut în totalitate comiterea faptelor.
    Florin Onea a ajuns în arest pe data de 2 octombrie. El fusese liberat dintr-un penitenciar de minori pe data de 24 ianuarie. Tânărul mai are și alte fapte la activ. În luna august, el a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, dosarul său fiind deja înregistrat pe rolul Judecătoriei Focșani. În rechizitoriu se arată că Florin a spart trei case și a furat mărunțișuri și o drujbă, care deși are o valoare mai mare, el a vândut-o pe nimic. Procurorii menționau în rechizitoriu că prima faptă a fost comisă pe 18 martie. Atunci, el a pătruns într-o locuință prin escaladarea unei ferestre și a furat o drujbă, pe care a vândut-o pe 30 de lei. În aprilie a acționat din nou. Astfel, pe 2 aprilie a pătruns într-o altă locuință și a furat mâncare și obiecte de lenjerie, respectiv o pătură, o pernă și o plapumă. O zi mai târziu, a pătruns fără drept într-o altă locuință, de unde a plecat cu un radiocasetofon, 20 de casete, un telefon și trei încărcătoare. Audiat fiind, băiatul și-a recunoscut vina.
    Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani l-au trimis în judecată și pe Paul Traian Harabagiu, de 24 de ani, din Odobești. El este acuzat de săvârșirea a 13 infracțiuni de furt calificat. Faptele au fost comise de la jumătatea lunii decembrie a anului trecut și până la jumătatea lunii iulie a.c. În această perioadă, el a furat telefoane mobile, dar și portofele. Intra în magazine, distrăgea atenția angajatelor și apoi acționa, sustrăgându-le telefoanele mobile și alte bunuri pe care acestea le lăsau la vedere. În acest moment, tânărul se află în Penitenciarul Focșani și execută o pedeapsă pentru o infracțiune la regimul rutier. Legat de cele 13 furturi, el a recunoscut comiterea faptelor, iar prejudiciul creat se apropie de suma de 9.000 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?