Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

VIDEO şi GALERIE FOTO: Ambasadorul Chinei laudă vinurile vrâncene


Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București a lăudat calitatea vinurilor vrâncene și i-a invitat pe producătorii din județ să realizeze exporturi în China. Vizita ambasadorului RP Chineze nu a fost una protocolară, oficialul chinez a dorit să vadă cu proprii ochi cum se produce vinul în cramele din Vrancea și a vizitat ieri câteva crame. Însoțită de prefectul de Vrancea, Nicușor Halici, ambasadorul a vizitat standurile meșterilor populari care au venit la Bachus 2014, dar și pe cele ale producătorilor de vinuri. Excelența Sa a degustat din vinurile acestora și a cerut detalii despre fiecare producător. Oaspeții chinezi au fost interesați de mărimea cramelor, de producțiile realizate, soiurile de struguri și specificitatea fiecărui producător.
    O surpriză a fost la standul firmei Senator, unul dintre producătorii vrânceni care exportă vin în China. Aici au primit pliante realizate în limba chineză. Oficialul firmei Senator a arătat că doar în acest an au fost trimise 14 containere cu vin către China, în diferite orașe. După ce a văzut câteva dintre sticlele cu vin, Excelența Sa i-a sfătuit să nu pună cifra 13 pe sticla de vin deoarece este un număr considerat cu ghinion în zona Shanghai. Printre standurile vizitate s-au aflat cele ale producătorilor Vingex, Senator, Casa Panciu, Vincon, Odovitis, Rotrade Wine. „După vizita pe care am făcut-o în această dimineață m-am convins că Vrancea dispune de avantaje pronunțate atât în cultivarea viei cât și în producerea vinurilor. Când am venit de la București am văzut cîmpii întinse, iar județul dumneavoastră dispune de condiții naturale foarte bune atât pentru culturi cerealiere cât și pentru viță de vie”, a afirmat ambasadorul Republicii Populare Chineze la București.
    Excelența sa a arătat că „un proiect cu vinuri ar ajuta foarte mult la creșterea schimburilor comerciale între cele două state”. „În cursul discuțiilor ne-am referit și la posibilitățile de dezvoltare, de cooperare în domeniul agricol între cele două state. Un proiect cu vinuri ar ajuta foarte mult la creșterea schimburilor comerciale între cele două state. China nu este un foarte mare producător de vinuri, în schimb, avem tradiție în producerea băuturilor alcoolice din cereale. În această privință putem să ne completăm și să învățăm unul de la altul. În ultimii ani, vânzările de vinuri în China sunt foarte mari, mai ales în rândul tineretului, este o plăcere, o căutare a vinurilor. Este nu numai un aliment ci face parte din civilizație și cultura bucătăriei. Cunoaștem că țara dumneavoastră are o tradiție de peste două mii de ani în producerea vinurilor. Ceea ce m-a impresionat este faptul că județul dumneavoastră a menținut într-o formă foarte bună o tehnologie tradițională în producerea vinurilor îmbinată cu o tehnologie modernă”, a continuat Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen.
    De altfel, unul dintre obiectivele vizitei în Vrancea a fost de a cunoaște potențialul podgoriilor din Vrancea și de a impulsiona relațiile economice astfel încât companiile vrâncene să își trimită produsele în China. „În timpul vizitei am discutat cu firmele românești, pot veni oricând la ambasadă pentru rezolvarea problemelor”, a afirmat ambasadorul Republicii Populare Chineze la București. 

   

   Impresionată de Focșani

    Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen i-a mulțumit președintelui Consiliului Județean, Marian Oprișan pentru invitația de a participa la Festivalul Internațional al Viei și Vinului Bachus 2014. Oficialul chinez a fost impresionat de Focșani și de Vrancea, de tradițiile și ospitalitatea oamenilor cu care s-a întâlnit. „Este prima vizită la acest festival și am rămas impresionată, orașul este foarte bine administrat, curat, cu multă ordine. Oamenii sunt foarte prietenoși și nutresc sentimente de prietenie către poporul chinez. Le fel și poporul chinez ține foarte mult la cel român și sunt convinsă că prin vinurile, dansurile, cântecele, costumațiile tradiționale vom spori schimburile între cele două popoare. Îmi doresc sincer ca, în viitor, cât mai multe produse din vinuri să ajungă în China, să sporească potențialul de colaborarea dintre cele două popoare. Mulțumesc președintelui Consiliului Județean, domnului prefect pentru invitația adresată și pentru compania asigurată în cursul vizitei mele. Sper ca un tot mai  mare număr de turiști chinezi să vină aici și să facă parte din manifestările organizate cu ocazia Festivalului și, totodată sperăm ca tot mai mulți prieteni români să vină și să viziteze China”, a afirmat Excelența Sa, doamna Huo Yuzhen.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?