Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Vrânceanul Andrei Cătălin Răduc, medaliat la Olimpiada Internațională de Astronomie


Liceanul vrâncean Andrei Cătălin Răduc s-a întors recent din Kîrghizstan, unde a participat la Olimpiada Internațională de Astronomie. El a obținut medalia de argint. Andrei Cătălin Răduc face parte din lotul olimpic de astronomie al României, care a obținut la cea de-a XIX-a ediție a Olimpiadei Internaționale o medalie de aur, două medalii de argint și trei medalii de bronz. Ediția a XIX-a a Olimpiadei Internaționale de Astronomie s-a desfășurat în perioada 12 – 21 octombrie la Bishkek-Cholpon-Ata (Kîrghizstan), participând 80 de concurenți din 16 țări. 

În acest an, elevul vrâncean a mai participat și la alte două olimpiade internaționale, unde a obținut două premii importante. Astfel, în luna iulie a acestui an el a participat la Olimpiada Pluridisciplinară Tuymaada, care s-a organizat în Republica Sakha  (Federația Rusă), unde a obținut medalia de argint la fizică și un premiu special al juriului pentru modul ingenios de rezolvare a unei probleme. În luna august, Andrei Cătălin Răduc a obținut medalia de aur la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, care s-a organizat la Suceava.
Andrei Cătălin Răduc este din Vidra, unde a urmat cursurile școlii generale. Acum este elev în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Anul trecut, el a obținut tot medalia de argint în cadrul Olimpiadei Internaționale de Astronomie ce s-a desfășurat în Vilnius, Lituania. În septembrie 2013, reporterii Monitorul de Vrancea au stat de vorbă cu olimpicul. Articolul pot fi citit accesând link-ul: http://www.monitorulvn.ro/articole/galerie-foto–andrei-catalin-raduc-de-la-vidra-la-olimpiada-interna-ionala-de-astronomie_2_152425.html

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?