Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Elevii din Găgești au discutat despre alimentație


Elevii de la Școala Gimnazială din Găgești, comuna Bolotești, au participat la mai multe activități în perioada 17-21 octombrie, cu ocazia Săptămânii Educației Globale. Activitățile au debutat cu o discuție pe tema „Degradarea solului și efectul asupra alimentației”. Apoi, elevii au fost informați despre alimentația sănătoasă, în cadrul unui proiect educațional care se va desfășura până pe 30 noiembrie. Proiectul „Hrana sănătoasă pentru copiii noștri” se desfășoară în parteneriat cu Primăria Bolotești și Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. Obiectivele acestuia, în care sunt implicați elevii clasei a V-a A, sunt: informarea părinților și copiilor asupra nevoilor alimentare ale celui mic și necesarul zilnic recomandat, însușirea de către adulți a unor noțiuni de nutriție utile, adoptarea unui comportament optim și a unei atitudini alimentare sănătoase, conștientizarea părinților și a elevilor despre efectele alimentației asupra randamentului școlar.
În cadrul proiectului, pe 20 octombrie s-a desfășurat campania de informare „Stil de viață sănătos”, în care reprezentanții DSP, respectiv medicii Carmen Èšurcanu și Mihai Mazilu, au prezentat diverse de materiale, afișe sau broșuri și au purtat discuții informative cu elevii despre alimentația sănătoasă și despre igiena personală și alimentară. De asemenea, elevii au asistat la o prezentare despre obiceiuri nesănătoase în rândul copiilor și adulților în ceea ce privește alimentația și efectele unei alimentații incorecte asupra organismului și randamentului școlar.
Alte activități ce urmează a se desfășura în cadrul proiectului sunt: ateliere de lucru, concursuri de cultură generală având ca temă alimentația sănătoasă, expunere de desene cu aceeași tematică. În final, elevii clasei a V-a A vor prezenta sceneta „Vreau să cresc mare și frumos, mâncând sănătos!”. Coordonatoarea proiectului și a activităților derulate în acest proiect este profesoara de biologie Geanina Roșioru, consilierul educativ al școlii.
La activități au fost invitați să participe mai mulți elevi ai școlii, atât din învățământul gimnazial cât și primar, cadrele didactice, părinți. „Ideea acestui proiect a pornit de la faptul că elevii consumă alimente nesănătoase, cumpărate, spre exemplu sucuri, chips-uri, prăjituri cu creme, care conțin foarte multe substanțe chimice. Încercăm, prin acest proiect, să schimbăm aceste obiceiuri nesănătoase în rândul copiilor, dar să-i educăm și pe părinți în acest sens. Vrem să schimbăm în bine comportamentul alimentar și igiena personală și alimentară a elevilor”, a spus profesoara Geanina Roșioru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?