Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

Lecţie severă pentru echipa de rugby, la Bîrlad


Primul joc din campionat al formației U 19 a Liceului cu Program Sportiv Focșani a fost dătător de mari speranțe pentru cei ce cred în rugbiul focșănean juvenil și în rugbiștii care au jucat, în primăvară, o finală de campionat național! A urmat, însă, partida de la Bârlad, unde focșănenii au pierdut cu un aproape neverosimil 41-7 (22-0) în fața unei formații cu care a avut, mereu, scoruri strânse, indiferent unde a avut loc partida. 
Pe stadionul Rulmentul, aceiași jucători care lăsaseră o impresie deosebită în urmă cu o săptămână, pe teren propriu, „nu au jucat nimic, au întors spatele la joc, au fost complet lipsiți de vlagă, de atitudine” așa cum a declarat după meci profesorul Romeo Păun, antrenorul echipei, și au primit o corecție drastică. Formația LPS Focșani: Năpârcă, Macovei, Moise, Guțan, Cozma, Spătărescu, Mihu, Tătăruș, Vișan, Mania, Gongu, Berbece, Nistor, Lechea, Răzvan Rusu. Rezerve: Milea, Cotici, Boștină, Marunțiș, M. Ciobotaru, G. Ciobotaru. 
Astfel de sincope – dar parcă de mai mici dimensiuni – apăreau și când echipa era condusă de admirabilul profesor Viorel Ion care, însă, reușea să găsească apoi cheia readucerii echipei la parametrii valorici reali. De regulă, soluția nu era de ordin tehnic sau tactic, ci ținea de determinare, motivație, atitudine! Rămâne de văzut în ce măsură tinerii rugbiști focșăneni vor înțelege că au datoria să onoreze memoria fostului lor mentor jucând așa cum acesta i-a învățat! Åži să respecte pe actualul lor antrenor cu care lucrează, de altfel, de multă vreme, așa cum îl respectau pe profesorul Viorel Ion, de la care toți au învățat rugby!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?