Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Șoferi cu mania vitezei. Circulau cu peste 160 de kilometri la oră prin localitate!


Zeci de șoferi au rămas fără permise de conducere, iar alte câteva sute au primit amenzi pentru că au depășit limitele legale de viteză. În weekend-ul trecut, polițiștii Serviciului Rutier au găsit în trafic șoferi care circulau cu peste 160 de kilometri la oră prin localitate! Acestora li s-au dat amenzi și li s-au reținut permisele de conducere pentru 90 de zile. Viteza excesivă sau neadaptată au făcut multe victime pe drumurile țării, implicit și pe cele din Vrancea. De aceea, polițiștii îi sfătuiesc pe conducătorii auto să respecte limitele legale de viteză, mai ales atunci când se deplasează prin localități.

    Limitele de viteză impuse de lege nu înseamnă nimic pentru unii dintre conducătorii auto. În weekend-ul care tocmai a trecut, polițiștii de la Rutier au găsit în trafic șoferi care rulau cu viteze extrem de mari prin localități, unde limita este de 50, maxim 60 de kilometri pe oră. Un exemplu în acest sens este cel al lui Cristian P., din București, care a fost oprit în trafic la Călimănești. Potrivit polițiștilor, el conducea un Jeep cu o viteză de 169 kilometri pe oră prin localitate!
    Tot pe raza localității Călimănești, polițiștii l-au oprit din goana nebună și pe Dumitru Petrișor C., din Constanța, care circula cu o viteză de 165 de kilometri pe oră. În aceeași localitate a mai rămas fără permis și un cetățean chinez, cu domiciliul în Ilfov, care circula cu o viteză de 128 kilometri pe oră. Un alt conducător auto inconștient a fost Radu G., din Bacău, care a fost oprit în trafic pe șoseaua de centură a municipiului Focșani, după ce mașina sa a intrat în raza de acțiune a aparatului radar cu o viteză de 156 kilometri pe oră. Pieton a rămas și Răzvan Cosmin D., din Zimnicea, care și-a condus autturismul pe raza comunei Urechești cu o viteză de 119 kilometri pe oră.

    Peste 500 de sancțiuni în trei zile

    În total, în weekend s-au dat peste 500 de amenzi. „În urma activităților desfășurate în acest sfârșit de săptămână, s-au aplicat 503 sancțiuni contravenționale, în valoare de 51.575 lei. Dintre acestea, 186 au fost aplicate pentru depășirea limitei legale de viteză, 89 pentru centura de siguranță și 110 sancțiuni pentru alte abateri. De asemenea, au fost reținute 16 permise de conducere, dintre care 10 pentru viteză, trei pentru neacordare de prioritate pietonilor și tot atâtea pentru alcool. Au mai fost reținute 7 certificate de înmatriculare și constatate 7 infracțiuni”, ne-a declarat comisarul șef Adrian Huzum, din cadrul Serviciului Poliției Rutiere Vrancea.

   Sute de amenzi, de luni până joi

    Și în celelalte zile ale săptămânii trecute, polițiștii au fost în acțiune. De luni până joi, ei au stat cu ochii tot pe vitezomani, iar numărul șoferilor amendați a fost de ordinul sutelor. „În perioada 22-25 septembrie a.c., având în vedere analiza dinamicii accidentelor grave produse în primul semestru al anului 2014, a fost organizată o acțiune pe linia combaterii excesuluui de viteză. În intervalul menționat au fost aplicate 535 de amenzi, dintre care 405 numai pentru depășirea limitei legale de viteză. 91 de amenzi s-au dat pentru alte abateri și 31 pentru lipsa centurii de siguranță”, a adăugat comisarul șef Huzum.
    Ofițerul a adăugat că în perioada menționată s-au reținut mai multe permise de conducere, respectiv 9, dintre care 5 pentru viteză, 2 pentru depășiri neregulamentare și câte unul pentru neacordarea de prioritate pietonilor și nerespectarea culorii semaforului. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 27.880 lei, iar oamenii legii au întocmit și un dosar penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?