Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

ATENȚIE unde vă parcați mașinile! Ați putea rămâne fără ele


Șoferi, atenție unde vă lăsați mașinile! Polițiștii de la Biroul Rutier Focșani, împreună cu cei de la Poliția Locală, acționează, de ieri, pe principalele artere rutiere din municipiu pentru identificarea mașinilor oprite neregulamentar, adică în zona de acțiune a indicatoarelor „Oprirea interzisă”, în zona unităților de învățământ, a trecerilor de pietoni, în stațiile pentru mijloacele de tranmsport în comuna, dar și în sensurile giratorii. În timpul verificărilor, șoferii prinși pe picior greșit vor fi amendați, iar în cazurile în care o mașină staționează într-un loc interzis mai mult de cinci minute, va fi luată și măsura complementară de ridicare a autoturismului.
    Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Focșani ne-au spus că scopul acestor verificări în trafic este disciplinarea conducătorilor auto, care au tendința să nu respecte regulile de circulație. „Pentru desfășurarea fluentă și în siguranță a circulației rutiere pe drumurile publice, lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Focșani împreună cu cei de la Poliția Locală a municipiului Focșani vor acționa periodic pe principalele străzi din municipiu, ocazie cu care vor fi sancționați conducătorii auto care opresc sau staționează neregulamentar. În timpul verificărilor vor fi vizate în special zonele în care sunt amplasate indicatoare «Oprirea interzisă», trecerile de pietoni, intersecțiile, inclusiv cele cu circulație în sens giratoriu, zonele de preselecție unde sunt aplicate marcaje longitudinale continue, stațiile mijloacelor de transport public de persoane, dar și zonele în care se împiedică vizibilitatea asupra unui indicator rutier. Pe lângă măsura sancționării, acolo unde se impune va fi luată și măsura complementară de ridicare a autovehiculelor”, ne-a declarat comisarul Mădălin Ciolan, de la Biroul Rutier Focșani.
    Oamenii legii spun că aceste verificări amănunțite, făcute pe aproape fiecare stradă principală din municipiu, se impun, întrucât sunt foarte mulți conducători auto care ignoră regulile de circulație și fac ce-i taie capul, fără să le pese că prin atitudinea lor îi pot deranja pe ceilalți participanți la trafic.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?