Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Primarii râd de ameninţările conducerii PDL: „Dacă mă dă afară din partid, care e problema?“


   O delegație a PDL este așteptată, sâmbătă, în Vrancea pentru a încerca să numească o nouă conducere a organizației vrâncene, dar și pentru a verifica activitatea desfășurată până acum. Cel mai probabil, delegația va fi condusă de Gheorghe Flutur, cel care va trebui să găsească un înlocuitor la șefia PDL Vrancea. Asta după ce președintele interimar, Gabriel Postolache, numit în funcție de liderul partidului, Vasile Blaga, după arestarea lui Alin Trășculescu, și-a dat demisia, spunând că pentru o perioadă nu mai vrea să facă politică.
   Surse din interiorul PDL Vrancea susțin că printre cei care ar intenționa să candideze pentru funcția de președinte al organizației se află fostul senator Jan Vraciu, care a condus PDL Vrancea până în 2008, precum și Fănică Panciu, fost primar al orașului Panciu. Până în prezent, PDL Vrancea nu a stabilit o dată a alegerilor, deocamdată urmând să fie ales un nou președinte interimar al filialei.
   Aceleași surse din interiorul PDL susțin că o altă problemă la care delegația bucureșteană trebuie să găsească soluții este cea referitoare la excluderea din PDL a aleșilor locali care au susținut alți candidați decât cei ai partidului, excludere anunțată de Vasile Blaga și trâmbițată de deputatul la mâna a treia, Florin Secară.
   Primarii vizați spun că nu știu cine este Secară și nu înțeleg în ce calitate le vorbește „un individ de care nimeni nu a auzit până în campania electorală” și care „a ieșit și el deputat la complementară”.

Primarul din Bordești recunoaște: La referendum, PDL ne-a cerut neprezentarea la vot

   Edilii care au susținut candidații USL la alegerile parlamentare spun că au luat această decizie pentru că cei de la PDL nu i-au ajutat „cu un capăt de ață”. „Eu sunt primar la Bordești pentru că așa au dorit oamenii de aici și nu cei de la PDL de la Focșani. Am auzit de Secară că a ieșit și el deputat la complementară, nu direct așa cum am fost ales eu de oameni. Eu le-am fost fidel celor de la PDL până în momentul în care am văzut că nu se mai țin de cuvânt. La alegerile locale din 2012 le-am scos 5 consilieri locali, le-am adus viceprimar și bineînțeles primarul. La alegerile pentru referendum am fost pe locul 3 pe județ în ceea ce privește neprezentarea la vot așa cum s-a cerut de către partid. PDL nu m-a ajutat cu un capăt de ață. Oamenii de la Bordești m-au ales pentru că sunt un om de cuvânt și trebuie să fac ceea ce am promis. Eu nu pot să le întorc spatele oamenilor din comună. Am decis să-i sprijin pe cei de la USL deoarece s-au implicat și se vor implica în rezolvarea problemelor din comunitatea mea. Dacă mă dă afară din partid care e problema? Devin independent și voi avea timp mai mult să lucrez pentru bordeștenii mei care și-au pus speranțele în mine”, a spus primarul Gheorghe Tătaru de la Bordești.

„Voi rămâne independent”

   La rândul său, primarul Nicolae Å¢andără de la Gura Caliței spune că nu a făcut decât să respecte voința locuitorilor din comună atunci când a susținut candidatul USL. „Faptul că au ieșit în presă și au făcut discuții pe marginea excluderii fără a avea un punct de vedere al meu, este o decizie pe care să și-o asume. Eu am spus la acel moment că electoratul are o altă opțiune, respectiv USL, iar eu nu am făcut decât să respect voința locuitorilor de la Gura Caliței. Electoratul de la mine din localitate a acționat luând în considerare investițiile și proiectele făcute de deputatul Miron Mitrea vizavi de aportul adus comunității de senatorul PDL Sorina Plăcintă. Aș vrea să spun că PDL Vrancea nu a avut niciodată organizație bună la nivelul comunei noastre. Cred că sunt obligați să țină cont de acest lucru și să procedeze ca atare. Decizia pe care o vor lua să fie în cunoștință de cauză, mai ales în funcție de implicarea lor în campania electorală de la localele din 2012. Voi rămâne independent și voi lua cele mai bune decizii pentru oamenii de la Gura Caliței. Contribuția politică a PDL Vrancea a fost nesemnificativă pentru vrânceni pe tot parcursul celor 4 ani de guvernare PDL”, a spus primarul Nicolae Å¢andără de la Gura Caliței.
   Degringolada din PDL Vrancea s-a accentuat după ce fostul deputat și fost președinte al PDL Vrancea, Alin Trășculescu a fost arestat, ulterior eliberat și cercetat în libertate de procurorii DNA pentru trafic de influență, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la spălare a banilor, cunoscând că aceștia provin din trafic de influență. Ulterior, procurorii au extins cercetările în cazul lui Trășculescu și pentru asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni.

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?