Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613
Ediția: Sâmbătă 27 aprilie 2024 Nr. 6613

ACCIDENT grav în Bulgaria: Un român a murit, iar cinci sunt răniţi grav


Un autocar cu 25 de pasageri români, care circula de la Kusadasi spre România, s-a răsturnat, duminică dimineață, în pasul Republika, între localitățile Gurkovo și Veliko Târnovo, din Bulgaria, din primele informații rezultând că accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea gravă a altor cinci. Toți pasagerii, inclusiv șase răniți, au fost aduși la Spitalul de Urgență Floreasca.
Una dintre femeile rănite în accidentul rutier din Bulgaria va fi operată, duminică seară, pentru a i se rezolva o fractură la un picior, iar în cazul celorlalți pacienți vor fi monitorizate leziunile identificate, au declarat medicii Spitalului Floreasca din București. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) anunță că pe lângă cei șase răniți aduși la Spitalul Floreasca, din Bulgaria, cu elicoptere, restul persoanelor care se aflau în autocarul implicat în accidentul de duminică au intrat deja în țară, cu un alt autocar, pus la dispoziție de firma transportatoare.
Operațiunea de transport medical în țară a fost coordonată, din dispoziția ministrului Afacerilor Interne, vicepremierul Gabriel Oprea, de către Departamentul pentru Situații de Urgență din MAI. Oprea a mulțumit membrilor echipei interministeriale MAI-MAE care a gestionat intervenția de duminică, în vederea transportării în țară a victimelor accidentului rutier din Bulgaria.
Poliția Română a efectuat primele verificări în țară privind firma transportatoare, șoferii și autocarul din accidentul produs în Bulgaria, nefiind evidențiate probleme din punct de vedere al avizelor și atestatelor prevăzute de legislația română în materie, informează Ministerul Afacerilor Interne. Autocarul răsturnat în Bulgaria avea doi șoferi, care, date fiind distanțele lungi de parcurs, conduceau cu schimbul.
Autocarul, care deservea o firmă de turism din București, transporta turiști români care se întorceau dintr-o vacanță petrecută în Turcia, la Kușadasi. Duminică dimineață, într-o zonă muntoasă din Bulgaria, mai precis la Pasul Republika, autocarul a ieșit de pe carosabil și a căzut într-o râpă.
Potrivit secretarului de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, răniții au fost transportați la spitale din Bulgaria, iar doi dintre ei ar urma să fie aduși la București, cu elicoptere SMURD. „Din primele informații, carosabilul era umed la ora accidentului și se pare că șoferul ar fi intrat cu viteză prea mare într-o curbă”, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?