Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Video:Lucrările de reabilitare a DN Lepşa – Soveja vor începe anul acesta


Președintele Consiliului Județean Vrancea și al UNCJR, Marian Oprișan, a declarat, vineri, că lucrările de reabilitare a drumului național Lepșa – Soveja vor începe anul acesta. „Am avut o discuție extrem de serioasă cu Narcis Neaga (directorul general al CNADNR – n.r.) și a fost găsită soluția de finanțare la drumul național Lepșa – Soveja. În prezent se lucrează la documentația pentru această investiție și urmează să mai purtăm o rundă de discuții la nivelul CNADNR-ului în așa fel încât să vedem parcursul legal de declanșare a acestei investiții. Pot să vă spun că este posibil ca în acest an să înceapă lucrările la proiectul de reabilitare a celor 14 kilometri care leagă DN 2D de DN 2L”, a afirmat Marian Oprișan. Åžeful administrației județene i-a solicitat premierului Victor Ponta, care a venit la Lepșa săptămâna trecută să vadă stadiul lucrărilor la DN 2D, să aloce fonduri și pentru reabilitarea sectorului de drum național Lepșa – Soveja. „Domnule prim-ministru, rugămintea noastră era ca sectorul de drum național Coașa – Soveja, adică cei 14 kilometri, să fie prins în rectificarea bugetară din această lună. Sunt 14 kilometri. Este vorba de 25-30 de milioane de lei pentru reabilitarea acestui sector de drum. Trebuie să știți că inundațiile din 2005 ne-au distrus acest drum”, a spus atunci Marian Oprișan. 
   Premierul Victor Ponta a dat asigurări că va fi reabilitat și DN 2L 
 Președintele Marian Oprișan a reamintit că de joi au început lucrările de reabilitare a sectorului de drumul național DN 2D între limita județ Vrancea și Ojdula. El a precizat că la solicitarea sa, premierul Victor Ponta a aprobat finanțarea pentru acest sector, iar directorul Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR) a semnat ordinul de începere a lucrărilor. Lucrările de reabilitare a DN 2D Focșani – Vidra – Ojdula – Tîrgu Secuiesc – Brașov au fost împărțite în trei sectoare, respectiv Focșani-Bîrsești (finalizat), Bîrsești – limită județ Covasna și limită județ Covasna – Ojdula. Până săptămâna trecută era asigurată finanțare și erau executate lucrări doar pe sectorul Bîrsești – limită județ Covasna, practic stratul de asfalt se oprea la ieșirea din Vrancea. 
 Premierul Victor Ponta a vizitat, săptămâna trecută, alături de președintele UNCJR și al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, sectorul de drum Tulnici – limită județ Covasna și a declarat că modernizarea DN 2D este foarte importantă, căci permite „unirea” Moldovei cu Transilvania. Ponta a precizat că drumul, odată modernizat, va ajuta zona, „absolut superbă”, să se dezvolte. Åžeful Executivului a adăugat că reabilitarea acestui drum este un proiect vechi, care a rămas mult timp nefinanțat. Potrivit premierului, acest drum face parte din marele proiect „România 100” și a precizat că există finanțare pentru continuarea lucrărilor și în județul Covasna astfel încât să fie asigurată trecerea munților către Ardeal. Președintele Marian Oprișan a declarat că acest drum va reprezenta baza dezvoltării județului Vrancea, beneficiarii direcți fiind vrâncenii. „Este un drum de o calitate excepțională, un drum care poate fi comparat cu multe drumuri din țările civilizate ale Uniunii Europene. Eu, la modul cel mai sincer, mă chinui de 15 ani pentru realizarea acestui drum extraordinar de scump, extraordinar de complicat și de complex. Este o lucrare fără precedent, este peste ceea ce înseamnă Transfăgărășan pentru România de astăzi. Iată că datorită prim-ministrului Victor Ponta și datorită eforturilor pe care constructorii le-au depus, iar eforturile n-au fost puține, pentru că aici s-a muncit extraordinar de mult, începe să devină o realitate”, a declarat Marian Oprișan.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?