Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO : Au început lucrările la parcarea din spatele magazinului Milcov


Au început lucrările la parcarea din spatele fostului magazin Milcov și la drumurile de acces din străzile Eroilor și Ștefan Cel Mare. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de firma Dedal Bahamat, valoarea contractului fiind de 1,1 milioane lei. Conducerea primăriei arată că lucrările vor avea și o garanție de 60 luni. Primarul Cristi Misăilă a vizitat, ieri, amplasamentul, împreună cu constructorul, pentru a găsi cele mai bune soluții de desfășurare a lucrărilor, astfel încât să reducă la minimum disconfortul produs locuitorilor și agenților economici din zonă. „Lucrările trebuie să fie executate în următoarele trei luni, dacă ne lasă și vremea să putem lucra. Este o investiție importantă pentru primărie, au fost prevăzuți bani în buget pentru această lucrare însă s-a întârziat foarte mult din cauza procedurilor de achiziție publică”, ne-a spus primarul Cristi Misăilă.
    Edilul a discutat despre această investiție și cu reprezentanții câtorva operatori de rețele electronice de comunicații. Primarul i-a avertizat că vor fi înlocuiți stâlpii de iluminat din această zonă și municipalitatea nu va mai permite urcarea de cabluri pe noii stâlpi. În acest context, edilul le-a cerut să fie trecute cablurile în subteran pentru a putea asigura serviciile către abonații din zonă. Discuțiile au avut loc în cadrul dezbaterii publice privind proiectul de act normativ pentru amplasarea pe domeniul public/privat al municipiului Focșani a rețelelor tehnico-edilitare și a echipamentelor tehnice aferente și proiectul de act normativ privind condițiile de exercitare a dreptului de acces al furnizorilor de rețele publice de comunicații electronice pe proprietatea publică și privată a municipiului Focșani. Juriștii Primăriei au explicat că, urmare a apariției Legii 159 din 2016, se vor iniția alte proiecte de hotărâre referitoare la amplasarea rețelelor și condițiile de exercitare a dreptului de acces, urmând a se organiza o nouă dezbatere publică.
    Municipalitatea așteaptă ca ANCOM să stabilească taxele minime de acces, urmând ca în funcție de acestea să fie elaborat și proiectul de hotărâre. S-a discutat și despre trecerea în subteran a rețelelor de comunicații. Dacă în cartierul Sud pare că firmele au găsit soluții, fiind executate lucrări în perioada investițiilor din cadrul PIDU, situația este diferită pentru restul municipiului. Primarul Misăilă le-a cerut să vină cu soluții și, cel puțin pentru centrul municipiului, cablurile de pe stâlpii de iluminat public să fie trecut în subteran. Chiar dacă sunt costuri foarte mari, juriștii primăriei au arătat că firmele știau despre această obligație încă de la apariția unei hotărâri de guvern din 2011. Iar dacă bugetele de investiții sunt insuficiente, există și varianta desemnării unei firme care să execute lucrările și, ulterior, să recupereze investiția prin taxe de la operatorii de comunicații.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?