Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

GALERIE FOTO: Centrul Medical Dr. Calotă, inaugurat în cadrul manifestărilor Toamna Odobeșteană


Primarul Daniel Nicolaș a inaugurat la ediția din acest an a Festivalului tradițional „Toamna Odobeșteană”, primul centru medical construit la Odobești după 1989. Nu întâmplător, acesta poartă numele medicului Gheorghe Calotă, unul din cei mai apreciați slujitori ai lui Hippocrate, un adevărat doctor fără de arginți, care a fost zeci de ani în serviciul celor săraci. Noul centru medical se află pe strada Ștefan cel Mare, nu departe de sediul administrativ, în proximitatea blocurilor de locuințe, la doi pași de Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu”.
    Cabinetele medicale au fost racordate la utilități și vor fi închiriate medicilor de familie din oraș pentru ca aceștia să-și poată desfășura activitatea în condiții decente după ce clădirea în care a funcționat fostul Dispensar medical a fost retrocedată. „Dorim prin acest centru medical să oferim condiții civilizate medicilor din oraș  în situația în care clădirea fostului Dispensar a fost retrocedată. Pe de altă parte, am ținut să imortalizăm numele unui medic pentru care fiecare pacient era egal și a fost pentru orașul nostru un exemplu de dăruire și omenie, cum rar mai întâlnim în zilele noastre. De aceea, cu acordul familiei, am acordat centrului numele doctorului Gheoghe Calotă, acest doctor al săracilor, care a alinat suferințele multor locuitori din Odobești și din comunele învecinate”, a afirmat Daniel Nicolaș, primarul localității.
    Acesta a reamintit că la Odobești a funcționat un dispensar într-o casă naționalizată, iar după retrocedarea acestuia a trebuit să găsească soluții. „După cum am constatat noi înșine la fața locului, clădirea fostului dispensar (Casa Curețeanu) nu mai corespunde anilor pe care-i trăim, nici nivelului de dezvoltare al orașului, care tinde din ce în ce mai mult să devină o destinație turistică. Or, pentru un oraș  turistic e nevoie de un Centru de sănătate într-o clădire modernă, nu într-un imobil de la începutul secolului trecut, uzat moral și fizic”, declara în primăvara acestui an primarul Daniel Nicolaș.
    Evenimentul „Zilele orașului Odobești”, s-a desfășurat în perioada 12-14 septembrie. Manifestările au debutat , vinerea trecută, cu seria de conferințe „Creștinătatea Odobeșteană”, aflată la a doua ediție, „Sfântul Brâncoveanu, promotor al culturii române”. Manifestările  au continuat cu un vernisaj de expoziție grafică și un vernisaj expoziție „Fantezii de toamnă”. De vineri și până duminică a avut loc „Zilele filmului odobeștean”, manifestare în cadrul căreia au putut fi vizionate mai multe filme, intrarea fiind liberă. Duminică, în ultima zi a manifestărilor, începând cu ora 11.00 a avut loc un spectacol artistic susținut de elevii Cluburilor Casei de Cultură, iar de la ora 18.00 pe scena amplasată în Centrul Civic artiști de renume au cântat pentru  cei prezenți la eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?