Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614
Ediția: Luni 29 aprilie 2024. Nr. 6614

Primar din Vrancea și consiliera sa, TRIMIŞI ÎN JUDECATĂ!



Primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu, și consiliera sa, Maria Daniela Pavel, au fost trimiși în judecată pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, respectiv fals material în înscrisuri oficiale. Dosarul a fost înregistrat la rolul Judecătoriei Adjud. Edilul spune că nu a făcut niciun fals și este convins că va fi achita
t.

    Primarul comunei Homocea, Neculai Ionescu (FOTO), a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Adjud pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. În același dosar, care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Adjud, mai este judecată și consiliera sa personală, Maria Daniela Pavel, pentru fals material în înscrisuri oficiale.
    Problemele celor doi se trag de la alegerile din iunie 2012. Conform rechizitoriului întocmit de procurori, după alegerile locale din 10 iunie 2012, PNG-CD a înaintat la Primăria Homocea o adresă, prin care a comunicat Consiliului Local măsura excluderii din partid și retragerea sprijinului politic față de 10 consilieri, printre care Petrea Vasile, Cătălin Neghină, Neculai Onofrei și Francisc Marian Bitere. Printr-o altă adresă, înregistrată tot la Primăria Homocea, PNG-CD reafirmă sprijinul său politic și solicită validarea mandatelor de consilieri locali a altor patru persoane, respectiv Constantin Bățaru, Ionuț Stoican, Ștefan Melu și Costel Ciulei. 
Urmare a acestor adrese, primarul a convocat ședința ordinară a Consiliului Local, pe ordinea de zi fiind cuprinse și proiectele de hotărâre care se refereau la încetarea mandatelor de consilieri pentru primii patru amintiți, vacantarea posturilor ocupate de aceștia și validarea mandatelor de consilieri locali a următoarelor patru persoane din listele PNG-CD.

    Ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum

    În rechizitoriu se mai arată că ședința s-a suspendat din lipsă de cvorum, fiind împiedicată astfel adoptarea hotărârilor. Apoi, Ionescu a formulat o acțiune la Tribunalul Vrancea, care a emis o sentință civilă, rămasă definitivă și irevocabilă prin Decizia Curții de Apel Galați, potrivit căreia pârâtul Consiliul Local Homocea să ia în dezbatere în prima ședință propunerea primarului Ionescu privind încetarea de drept a mandatelor de consilieri locali amintiți și validarea supleanților.
    Potrivit procurorilor, pe 28 martie anul trecut, Neculai Ionescu a dispus ca Maria Daniela Pavel, în calitate de consilieră a sa, să înregistreze cele patru adrese emise de PNG-CD, să le dea numere și să le înainteze la Primăria Homocea. În rechizitoriu se arată că pe 1 aprilie 2013, primarul a convocat ședința ordinară a Consiliului Local Homocea, prin care a solicitat punerea în executare a sentinței civile a Curții de Apel Galați.
    În rechizitoriu se mai arată că în timpul ședinței, PNG-CD a înaintat o adresă din care rezultă că și lui Constantin Bățaru, Ionuț Stoican și Costel Ciulei li s-a retras sprijinul politic, fiind excluși din formațiune. Consilierii au fost de acord prin vot doar cu proiectele de hotărâri care au vizat încetarea mandatelor de consilieri locali, vacantarea celor patru posturi, refuzând să valideze pe cei patru consilieri supleanți nominalizați în sentința civilă.

 

   Numerele de înregistrare, șterse cu pastă corectoare

    În rechizitoriul procurorilor se mai arată că la data de 8 aprilie 2013, Ionescu a șters cu pasta corectoare cele patru numere de înregistrare date cu câteva zile mai înainte, respectiv pe 28 martie, și a rugat-o pe consiliera sa să le atribuie alte numere de înregistrare, toate din data de 8.04.2013. În aceeași zi, Ionescu a convocat ședința extraordinară a Consiliului Local Homocea, prin care a solicitat punerea în executare a sentinței civile din 2012, rămasă definitivă în 2013, la Curtea de Apel Galați.
    Primarul ar fi prezentat patru adrese, respectiv pe cele cu numere modificate, prin care a propus validarea mandatelor de consilieri locali a lui Constantin Bățaru, Ionuț Stoica, Ștefan Melu și Costel Ciulei, iar în urma supunerii la vot, cei patru consilieri au fost validați. „În vederea lămuririi cauzei sub toate aspectele, în sensul stabilirii persoanei care a înscris numerele de înregistrare în conținutul celor patru adrese, la data de 25.02.2014, în speță s-a dispus efectuarea unor constatări criminalistice, care în final au concluzionat că scrisul depus pe documente a fost executat cel mai probabil de Pavel Maria Daniela”, se arată în rechizitoriul procurorilor.
    În rechizitoriu se mai arată că la audieri, primarul și consiliera sa au declarat că nu se consideră vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor care le-au fost reținute în sarcină, susținând că nu au intenționat în niciun mod să vicieze rezultatul alegerilor, ci doar să întrunească numărul de membri necesar formării majorității în Consiliul Local. În același dosar, față de alte persoane s-a dat clasare.

    Ionescu spune că nu a făcut niciun fals

    Primarul Ionescu spune că nu a făcut niciun fals și este convins că va fi achitat. „Acolo nu este niciun fals al primarului. Eu am șters cu corectorul numărul de înregistrare, dar nu s-a făcut niciun fals pentru că nu s-a intervenit în dispozitivul adresei nici măcar cu o virgulă. Nu s-a modificat absolut nimic, cu excepția numărului de înregistrare. Este o premisă falsă că eu am știut de retragerea sprijinului politic al PNG pentru cei patru consilieri și nimeni nu a putut dovedi că eu am știut acest lucru, pentru că nu există niciun document în acest sens. Sunt convins că voi fi achitat, pentru că sunt nevinovat”, a spus primarul Ionescu.

9 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?