Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

VACANŢA de vară s-a terminat! Începe ŞCOALA! (sau GRĂDINIŢA!)


Clopoțelul va suna luni pentru începerea unui nou an școlar. Pentru părinți începerea școlii înseamnă câteva sute de lei investite în viitorul propriilor copii, dar și emoții, mai ales pentru cei care, alături de fetițele și băiețeii lor, intră în prima zi de școală sau de grădiniță. Pentru profesori este un nou prilej de a împărtăși copiilor din tainele disciplinelor pe care le predau. Pentru preșcolari și elevi poate fi un motiv de tristețe, pentru că s-a terminat vacanța de vară, sau unul de bucurie pentru că își întâlnesc sau reîntâlnesc colegii.
    Școlarii vrânceni împreună cu părinții sunt așteptați la festivitățile de inaugurare a noului an școlar în unitățile de învățământ de care aparțin, unde festivitățile vor începe pentru majoritatea dintre acestea în jurul orei 9.00. Această oră poate să difere de la o școală la alta, în funcție de mobilitatea invitaților speciali. La festivitățile de deschidere a noului an școlar și-au făcut anunțată prezența parlamentarul PSD de Vrancea, Angel Tîlvăr, primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, alte personalități ale administrației publice locale, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.
    Conducerea ISJ transmite elevilor, părinților, cadrelor didactice și partenerilor din comunitatea locală care sprijină proiectele Inspectoratului Școlar, cele mai bune gânduri și multă putere de muncă pentru a asigura desfășurarea activităților educative la cele mai înalte standarde. „An de an, deschiderea porților grele de istorie ale școlilor reprezintă un moment deopotrivă festiv și emoționant pentru cei care devin sau sunt deja elevi, pentru părinții care ne sunt mereu alături și ne sprijină în formarea tinerilor, pentru cadrele didactice, oameni cu har, care văd în munca lor nu o simplă profesie, ci calea prin care pot clădi frumos și durabil. Este un moment special în viața fiecăruia dintre noi, în care ne amintim emoția primilor ani de școală și înțelegem o dată în plus responsabilitatea pe care ne-o asumăm împreună – aceea de a certifica prin rezultate că școala este temelia pe care ne clădim viitorul. Întâmpinăm noul an școlar cu proiecte noi, în care mereu am avut sprijinul autorităților locale sau al instituțiilor cu responsabilități în domeniul învățământului și știu că împreună vom contribui la formarea tinerilor ca oameni cinstiți și demni. Vă urez tuturor împlinire și rezultate care să vă bucure!”, se arată în mesajul transmis cu ocazia începerii noului an școlar de către inspectorul școlar general, prof. Vasilica Zaharia, mesaj pe care îl puteți citi INTEGRAL AICI

   Structura anului școlar 2014-2015

•    semestrul I: 15 septembrie – 30 ianuarie 2015; intre 1-9 noiembrie, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar vor fi în vacanță; vacanța de iarnă 20 decembrie 2014 – 4 ianuarie 2015
•    vacanța: 31 ianuarie – 8 februarie 2015
•    semestrul al II-lea: 9 februarie – 19 iunie 2015; vacanța de primăvară între 11 aprilie și 19 aprilie
•    vacanța de vară: 20 iunie – 13 septembrie 2015

Săptămâna 6 – 10 aprilie 2015 va fi dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului „Åžcoala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?