Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633
Ediția: Sâmbătă 25 Mai 2024. Nr. 6633

GALERIE FOTO: Grădinița Nr. 23 a sărbătorit 25 de ani de activitate


Grădinița cu program prelungit nr. 23 a sărbătorit, ieri, douăzeci și cinci de ani de activitate. La acest eveniment au luat parte cadrele didactice ale unității, foști și actuali preșcolari. De asemenea, au onorat cu prezența primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, consilieri locali, vicepreședintele Consiliului Județean Dragoș Bârlădeanu. Din partea Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vrancea au fost prezenți inspectorii Gabriela Oloeriu și Radu Emil.
Colectivul unității, coordonat de Adrieana Soare, directoarea Grădiniței nr. 23, a organizat până în cel mai mic detaliu această festivitate, care a început la ora 10.00. Adrieana Soare a prezentat istoricul unității de învățământ, fiind lansată apoi revista „Împreună, pas cu pas”. „Vreau să mulțumesc părinților care și-au încredințat cele mai de preț comori în mâinile noastre, vreau să mulțumesc autorităților locale, începând cu domnul primar, cu echipa dumnealui, cu Consiliul Județean, cu Inspectoratul Școlar, și cu toți partenerii pe care i-am avut noi în toți acești 25 de ani. De asemenea, mulțumesc echipei cu care ne-am desfășurat activitatea în decursul celor 25 de ani de activitate. Fiecare om este important în formarea copiilor. Noi suntem baza formării, urmează celelalte trepte”, a spus profesoara Adrieana Soare.
Primarul municipiului Focșani, Decebal Bacinschi, a promis că va depune tot efortul pentru ca unitatea să își desfășoare activitatea într-o nouă locație, pentru amenajarea căreia dorește să obțină finanțare din fonduri europene. „Dacă spui Grădinița nr. 23, spui doamna Soare, tot sufletul doamnei este în această grădiniță. În anii din urmă ne-am dorit să construim o grădiniță nouă pentru colectivul acestei unități. La momentul acesta avem două posibile locații, dar nu am obținut bani. Poate vom reuși cu fonduri europene să obținem finanțare pentru construirea unei noi grădinițe. O locație ar fi pe strada Eminescu, acolo unde este căminul de bătrâni și o altă locație avem în cartierul Brăilei, avem proiecte pentru aceste locații, sperăm să obținem finanțare. Vreau să mulțumesc din suflet cadrelor didactice care au fost aici de la înființarea acestei unități, o parte din ele sunt la pensie, și celor care astăzi îți desfășoară activitatea în această unitate. Grădința aceasta este una din cele mai bune din municipiul Focșani, una din unitățile pentru care eu, personal, am tot respectul”, a precizat edilul.
Inspectorul pentru învățământul preșcolar, Gabriela Oloeriu, speră ca grădinița să fie mutată într-o nouă locație cât mai curând. „Cum știu că «omul sfințește locul», sunt convinsă că indiferent unde o să fiți mutați în noua locație, dumneavoastră o să «sfințiți locul» și sper să mă chemați la inaugurarea unei noi locații. Și, de ce nu, la serbarea a 25 de ani de la intrarea în noua locație”, a precizat Gabriela Oloeriu.
La eveniment au participat și două fetițe, gemene, care acum sunt eleve la Școala Gimnazială „Alexandru Vlahuță”. Când erau mici, ele au fost diagnosticate cu autism. Au fost primite la Grădinița 23, fiind ajutate să urmeze o grădiniță normală, iar acum o școală normală. Părinții lor spun că aici au găsit sprijin și fetele nu au fost marginalizate, ci au fost ajutate să se integreze în colectivitate.
Grădinița cu program Prelungit nr. 23 și-a deschis porțile pe 1 septembrie 1989, sub conducerea profesoarei Adrieana Soare. Inițial, sediul grădiniței a fost la Centrul de la „Elena Doamna”, iar din 2007 funcționează într-o casă monument istoric, din strada Nicolae Bălcescu. În cadrul grădiniței se desfășoară o gamă variată de activități opționale, cum ar fi: cursuri de șah, limba engleză, dans, gimnastică, pictură, etc.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?