Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Călăul asistentei Silvia Chirilă s-a plictisit la pușcărie. El face cereri de revizuire


Tânărul condamnat pentru uciderea asistentei Silvia Chirilă s-a plictisit la închisoare, mai ales de când nu mai poate fi activ pe facebook. Prin urmare, face cereri de revizuire a dosarului, pentru a mai ieși de după gratii. O astfel de cerere a fost înregistrată pe rolul Tribunalului Vrancea, iar la termenul de luni, magistrații au respins-o. „Respinge ca neîntemeiată cererea de revizuire formulată de condamnatul Åž. Valentin. Obligă revizuientul la plata sumei de 100 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Cu apel. Pronunțată în Camera de Consiliu, astăzi 08.09.2014”, se arată în soluția instanței.
    Valentin Ștefan are de executat o pedeapsă de 25 de ani de închisoare după ce, în anul 2010, a ucis-o cu sânge rece pe asistenta Silvia Chirilă. În primă instanță, la Tribunalul Vrancea, inculpatul a fost găsit vinovat de crimă și condamnat la 20 de ani de închisoare. La Curtea de Apel Galați pedeapsa fost majorată la 25 de ani de închisoare, pedeapsă cu care a rămas după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au respins recursul. Pe tot parcursul cercetării judecătorești, tânărul a declarat că nu se face vinovat de comiterea faptei. A precizat că inițial a recunoscut comiterea crimei deoarece a fost agresat de anchetatori și obligat să declare ce au vrut ei.
    Asistenta Silvia Chirilă a fost înjunghiată pe 24 martie 2010, în cabinetul de radiologie dentară unde lucra. Din cauza rănilor, femeia a murit la spital, nu înainte de a-l descrie pe tânărul care i-a luat zilele. Arma crimei a fost descoperită într-o parcare din apropierea cabinetului. La o săptămână de la comiterea faptei, a fost prins și Valentin Åžtefan, care a fost adus de la Târgoviște, unde se „adăpostea” în locuința iubitei sale.

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?