Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Membrii Clubului Rotary vor să înființeze o bază de date a donatorilor de sânge


Membrii Clubului Rotary Varana Focșani și-au propus să deruleze, în luna septembrie, două proiecte care vin în sprijinul sănătății vrâncenilor. În perioada 28 septembrie – 6 octombrie, când este marcată „Săptămâna Mondială a Inimii”, membrii Clubului Rotary vor încerca să identifice mai multe persoane care vor să doneze sânge și să înființeze o bază de date a donatorilor vrânceni de sânge.
În colaborare cu Fundația Română a Inimii și Centrul de Transfuzie Vrancea, va fi identificat un grup de persoane, care să fie disponibil să doneze atunci când în  spitale vor fi probleme cu stocurile de sânge. „Intenția noastră este să facem o campanie de donare de sânge în «Săptămâna Inimii». Această campanie ne propunem să o facem împreună cu Fundația Română a Inimii, condusă de profesor doctor Dan Gaiță, dar și împreună cu doamna doctor Hanță de la Centrul de Transfuzie. Pe parcursul acestei săptămâni ne propunem să informăm oamenii despre donarea de sânge și să îi facem să înțeleagă că a dona înseamnă a dărui viață. Ne propunem să creem o bază de date cât mai mare cu donatori, de care cei de la CTS să se poată folosi când au probleme cu stocurile de sânge. Intenționăm să ne focusăm pe colectivități care au mai mult de 100 de angajați. Astfel, am discutat cu câțiva directori de firme, care au acceptat ideea și o vor comunica în rândul angajaților. Este foarte important modul în care le va fi transmis mesajul, pentru că a dona sânge înseamnă a dărui viață”, ne-a declarat Elena Stoica, președinta Clubului Rotary Varana Focșani.

      Crosul Inimii, pe 28 septembrie

Tot în cadrul Săptămânii Inimii, mai exact pe 28 septembrie, clubul Rotary Varana îi invită pe vrânceni la mișcare. Atunci va fi organizat evenimentul „Promenada Inimii”, în cadrul căruia va fi organizat un cros, la care sunt așteptate să participe cât mai multe persoane, de toate vârstele. „Pe 28 septembrie, când este Ziua Mondială a Inimii, intenționăm să organizăm un proiect care se numește «Promenada Inimii», unde să facem un cros al inimii, prin care încurajăm cât mai multe persoane să facă mișcare. Am dori ca acest proiect să îl organizăm cu autoritățile locale, întrucât, considerăm că, împreună, avem un rol important de a transmite mesajul că sănătatea vine din mișcare. Acest proiect se desfășoară și în alte orașe din România, dar și în alte 10 țări europene”, a mai spus Elena Stoica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?