Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Farmaciile autorizate ar putea vinde online medicamente care se eliberează fără reţetă


Farmaciile autorizate pot vinde online medicamente, dar numai din cele fără rețetă, arată un proiect al Ministerului Sănătății pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Proiectul de ordonanță pentru modificarea și completarea Legii farmaciei nr. 266/2008, pus în dezbatere publică până în 3 septembrie, dă posibilitatea farmaciilor autorizate să vândă online medicamente dar numai din cele care pot fi eliberate fără prescripție medicală.
„Acest document crează cadrul legislativ pentru vânzarea online a medicamentelor fără prescripție medicală. Nu orice farmacie va putea să vândă online. Farmaciile care sunt autorizate de Ministerului Sănătății vor putea să își facă site-uri pentru vânzare online și numai în anumite condiții care vor fi stabilite ulterior. Farmaciile vor avea cadru legal după ce se vor aproba și normele de aplicare de a-și deschide și site online de vânzare în anumite condiții însă”, a declarat directorul Departamentului Comunicare, Oana Grigore.
O altă prevedere a proiectului de ordonanță se referă la menținerea criteriului demografic în înființarea de farmacii. În prezent, o farmacie se poate înființa în funcție de populația zonei, numărul locuitorilor din oraș sau municipiu. Totodată, potrivit proiectului, medicamentele vândute în farmaciile din structura ministerelor cu rețea proprie (Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Justiției, Ministerul Apărării Naționale) vor fi decontate o parte de la Fondul Național Unic de Asigurări Sănătate și o parte din bugetele ministerelor de resort, a mai spus Oana Grigore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?