Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Căminul pentru persoane vârstnice îşi va primi joi locatarii


Primarul comunei Fitionești, Iordache Cazacu, a anunțat că începând de joi, Căminul pentru persoane vârstnice construit în localitate va fi funcțional. Acesta a precizat că deja au fost angajate șase persoane, iar cei 23 de seniori care vor să locuiască în acest centru vor găsi condiții la standarde europene. „După îndelungi demersuri putem spune că cel mai târziu joi, Căminul pentru persoane vârstnice poate să devină funcțional, ceea ce înseamnă că tot în aceeași zi toți cei care au depus cereri vor deveni beneficiarii centrului. Este vorba de 23 de persoane vârstnice care vor beneficia de condiții deosebite de locuit. Tot pentru această activitate, Primăria Fitionești a angajat, într-o primă fază, șase persoane printre care se află un asistent medical, un bucătar, un ajutor de bucătar, un infirmier. Urmează ca în perioada următoare să mai angajăm încă 10 persoane, numărul personalului angajat la centru urmând să ajungă la 16. Partener în acest proiect este Crucea Roșie, filiala Vrancea, instituție care are mare experiență în ceea ce privește cazurile sociale și cu care vom derula acest proiect în cele mai bune condiții”, a spus primarul din Fitionești, Iordache Cazacu.
    Căminul pentru bătrâni construit în Fitionești de autoritățile locale cu fonduri europene este singurul proiect de acest fel accesat în Moldova. „Este un proiect foarte important pentru comunitate, în condițiile în care există foarte multe persoane care au peste 65 de ani și de care nu are cine să aibă grijă. Acest centru este singurul  accesat de o localitate din zona Moldovei”, a precizat Iordache Cazacu.
    Valoarea lucrărilor la această investiție este de 850 de mii de euro. Finanțarea a fost asigurată prin Programul Operațional Regional (POR). Căminul are bucătărie și sală de mese, complet utilate și dotate, o sală de festivități, club, cabinete medicale și săli de recuperare. La subsolul imobilului funcționează o spălătorie modernă care beneficiază și de un lift pentru transportul rufelor. Căminul de bătrâni se întinde pe o suprafață de 1.500 de metri, dispune de 18 garsoniere, dintre care 16 cu câte două locuri și două garsoniere cu câte trei locuri. Căminul mai are ca dotări sală de recuperare, două cabinete medicale și o cameră de gardă, bucătărie complet utilată, o sală de festivități, club, sală de mese. Cabinetul de recuperare este dotat cu aparate de kinetoterapie, bandă de mers, biciclete medicale și aparatură pentru împachetat cu ceară. Mansarda este destinată aparatului administrativ al instituției. „Clădirea are circuite moderne, lift pentru rufe, iar la etaj ușile sunt antifoc pentru a preveni un dezastru în cazul în care are loc un incendiu” , a menționat primarul Cazacu.  La nivelul comunei Fitionești se află în derulare nouă proiecte de investiții, în valoare totală de peste 10 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?