Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tânărul care a ajuns în arest cu DROGURI ÎN CHILOȚI a fost trimis în judecată


Patru persoane, una dintre ele minoră, au fost trimise în judecată pentru trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Trei dintre ele au fost arestate preventiv la jumătatea lunii trecute, iar impotriva inculpatului minor a fost luată măsura controlului judiciar. Printre cei trimiși în judecată se numără și tânărul în chiloții căruia s-au găsit droguri, atunci când a fost dus în Centrul de Reținere și Arest preventiv din cadrul IPJ Vrancea.

    Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT)-Biroul Teritorial Vrancea au trimis în judecată patru tineri pentru săvârșirea infracțiunii de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Unul dintre cei trimiși în judecată este tânărul reținut pe data de 15 iulie a.c., care a vrut să intre cu o cantitate de droguri în arestul IPJ Vrancea, ascunzând-o în chiloți, dar și în mâneca hanoracului.
    Astfel, procurorii DIICOT l-au trimis în judecată pe Adrian M., pentru săvârșirea infracțiunii de trafic și deținere de droguri în vederea consumului. Conform descrierii faptei, în luna iulie a acestui an, tânărul a desfășurat activități de trafic de droguri și deținere de droguri în vederea consumului, iar în datele de 10 și 11 iulie a.c. a vândut cantitățile de 0,97 grame și 1 gram de cannabis investigatorului sub acoperire și colaboratorului acestuia, iar în data de 15 iulie a fost prins în flagrant în timp ce i-a vândut unui investigator sub acoperire 11,98 grame de cannabis contra sumei de 1.000 lei. Anchetatorii spun că drogurile vândute investigatorului sub acoperire au fost cumpărate în aceeași zi de la un alt inculpat, contra sumei de 700 lei. Anchetatorii mai precizează în rechizitoriu că asupra sa au fost găsite cantitățile de 0,98 grame și 0,90 grame de cannabis, în buzunarul drept al hanoracului și în lenjeria intimă cu ocazia întroducerii în Centrul de Reținere și Arest Preventiv.

       Banii proveniți din vânzarea drogurilor, aruncați pe geam

    În același dosar a fost trimis în judecată și Eugen Constantin I. Procurorii spun că în aceeași perioadă, el a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului, iar pe 15 iulie a.c., i-a vândut inculpatului Adrian M. cantitatea de 11,98 grame cannabis, fiind prins în flagrant imediat după momentul tranzacției într-un autoturism marca Dacia Solenza, iar suma de 700 lei pe care o primise pentru drogurile vândute a aruncat-o pe geamul mașinii în timp ce era somat de polițiști să oprească. De bună voie, el a pus la dispoziția anchetatorilor cantitățile de 49,63 grame, 13, 89 grame și 35,55 grame de cannabis, droguri pe care le avea acasă. Procurorii spun că pe parcursul lunii iulie, el a vândut droguri și altor persoane.
    Trimis în judecată a fost și Cosmin Valentin O. pentru săvârșirea aceleiași fapte. În cazul său anchetatorii spun că în luna iulie a.c. a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri în vederea consumului, dar și că în datele de 14 și 15 iulie a.c. a intermediat împreună cu Adrian M. și un alt inculpat minor, vânzarea către investigatorul sub acoperire a unei cantități de 11,98 grame de cannabis cumpărată de la Eugen Constantin I., contra sumei de 1.000 lei, iar prin intermediul inculpatului Adrian M. a fost cumpărată tot de la Eugen, aceeași cantitate de cannabis contra sumei de 700 lei.

     Și un minor a fost trimis în judecată în dosar

    Procurorii DIICOT au trimis în judecată în dosar și un minor, respectiv Claudiu Marius Ș. În rechizitoriu se arată că în perioada aprilie-mai a.c. a procurat și a deținut pentru consum propriu cannabis și hașiș, precum și în scopul comercializării, vânzând astfel substanțe către diferite persoane, printre care și colaboratorul „Carabulea Baba”, iar în luna iulie a acestui an a desfășurat activități de trafic și deținere de droguri, respectiv vânzare-cumpărare de canabis de la o altă persoană, cunoscută sub numele de „Zarea”, recomandându-o pe aceasta investigatorului sub acoperire, tranzacție repetată și în data de 11 iulie a.c. În rechizitoriu se mai arată că o zi mai târziu, împreună cu Adrian M. și o altă persoană, inculpatul minor a înlesnit vânzarea-cumpărarea cantității de 11,98 grame de cannabis, achiziționată de la inculpatul Eugen Constantin I. cu suma de 700 lei. Primii trei au fost arestați preventiv pentru 30 de zile la jumătatea lunii iulie, iar împotriva inculpatului minor a fost luată măsura controlului judiciar.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?