Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605
Ediția: Marți 16 aprilie 2024 Nr. 6605

Proiectil în canalul Siret – Bărăgan


Pirotehniștii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au intervenit, miercuri, pe raza orașului Mărășești și în localitatea Oreavu, pentru a ridica muniții rămase neexplodate. Prima misiune a avut loc pe raza orașului Mărășești, la canalul Siret-Bărăgan, unde pirotehniștii au găsit un proiectil exploziv de calibru 76 de milimetri.
Muniția a fost descoperită de muncitorii unei societăți comerciale care executau lucrări la canalul Siret – Bărăgan. Cea de-a doua misiune a avut loc în satul Oreavu, de unde s-a ridicat o lovitură de aruncător de calibru 82 milimetri. Muniția a fost descoperită de Sandu M., în albia râului Râmna. Munițiile neexplodate au fost ridicate și transportate în condiții de siguranță la depozitul special amenajat pentru a fi distruse.
Deoarece în ultima perioadă au fost descoperite mai multe elemente de muniție, Inspecția de Prevenire din cadrul ISU rea-mintește cetățenilor că, deși datează din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, astfel de muniții neexplodate sunt încă foarte periculoase, putând exploda în orice moment dacă nu sunt manevrate corespunzător. „Re-comandăm cetățenilor care descoperă elemente de muniție neexplodată să nu le atingă, să nu le lovească și să nu le miște, să nu le introducă în foc, să nu încerce să demonteze focoasele sau alte elemente componente, să nu lase copiii să se joace cu asemenea componente. De asemenea, să nu ridice, să nu transporte și să nu introducă munițiile neexplodate în încăperi, locuințe sau grămezi de fier vechi. Când se execută lucrări și se găsesc muniții neexplodate, se sistează imediat lucrările, se îndepărtează întregul personal din zona periculoasă și  se anunță organele de intervenție prin intermediul numărului unic pentru urgență 112”, a afirmat sergentul major George Dumitrache, de la biroul de presă al ISU.
Tot miercuri, echipajele SMURD de la Adjud și Focșani au interve-nit pentru soluționarea a patru situații medicale de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?