Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Un avion cu 116 oameni la bord, printre care şi un român, S-A PRĂBUŞIT


Compania aeriană Air Algérie a anunțat că a pierdut contactul, joi, cu unul dintre avioanele sale, la 50 de minute după ce acesta a decolat din Ouagadougou, în Burkina Faso. Aeronava s-a prăbușit și toate cele 116 persoane aflate la bord au murit. Fragmente ale fuselajuli au fost localizate în zona Tilemsi, în Mali, anunță surse oficiale algeriene și franceze. Un oficial din cadrul Ministerului algerian al Apărării a confirmat că resturile aeronavei au fost găsite în zona Tilemsi, provincia Gao, o zonă deșertică situată în sudul statului Mali, la frontiera cu Burkina Faso. 
Ministrul francez de externe Laurent Fabius a declarat joi la Paris că avionul aparținând companiei Air Algérie care asigura un zbor pe ruta Ouagadougou-Alger, cu care s-a pierdut contactul, „probabil s-a prăbușit” pe teritoriul Mali, iar la bordul acestuia se aflau inclusiv 51 de pasageri francezi, relatează AFP. „În pofida căutărilor intense, la ora la care vă vorbesc (18.00, ora României) nicio urmă a avionului nu a fost găsită. Avionul probabil s-a prăbușit. Căutările se concentrează, în acest stadiu, asupra unei zone vaste a teritoriului Mali, în regiunea Gao”, a anunțat Fabius într-o scurtă declarație de presă.
Un cetățean român figurează pe lista pasagerilor avionului Air Algerie dispărut joi în spațiul aerian al statului Mali, afirmă surse citate de Reuters.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?