Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632
Ediția: Vineri 24 Mai 2024. Nr. 6632

Dosare penale pe numele şoferilor care încearcă să aducă în România maşini cu numere provizorii


 Poliția de Frontieră atrage atenția asupra faptului că, de la începtul anului, s-au înregistrat zeci de cazuri în care șoferi români sau străini au încercat să intre în țară la volanul unor autoturisme care aveau numere provizorii sau pentru probă, fapt care constituie infracțiune.
 Potrivit polițiștilor de frontieră, de la începutul anului s-au înregistrat peste 50 de dosare penale întocmite pe numele unor șoferi care au încercat să intre în țară la volanul unor mașini care aveau numere provizorii ori de probă, emise de autoritățile germane sau ungare. „Din cazuistica înregistrată la nivelul punctelor de trecere ale frontierei rutiere s-a constatat că sunt cetățeni care se prezintă, pentru a intra sau a ieși din țară, la volanul unor autovehicule care au montate plăcuțe cu numere de înmatriculare provizorii sau pentru probă, atribuite de autoritățile din Republica Federală Germania, cât și cele de tip ‘P’ eliberate de Ungaria, cazuri care atrag răspunderea penală a conducătorilor auto”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.
 Potrivit sursei citate, conform legii, „plăcuțele cu numere de înmatriculare provizorii cu caractere de culoare neagră în care perioada de valabilitate este înscrisă în partea dreaptă pe fond galben, eliberate de autoritățile germane, cu care vehiculele pot circula exclusiv pe teritoriul Germaniei”. În același timp, plăcuțele cu numere de înmatriculare profesionale (de garaj) eliberate de autoritățile germane sunt valabile pe teritoriul altui stat doar în baza unui acord bilateral încheiat între cele două state, iar între România și Germania nu este încheiat un astfel de acord, mai arată Poliția de Frontieră.
 În ce privește plăcuțele cu numere de înmatriculare de tip „P” (probe), acestea sunt atribuite de autoritățile ungare societăților comerciale care produc, comercializează sau repară autovehicule și nu autoturismelor pe care sunt aplicate, astfel că vehiculele în cauză nu sunt înscrise în circulație în Ungaria. Poliția de Frontieră a precizat că singurele condiții în care intrarea sau ieșirea din țară a autovehiculelor sau remorcilor cu astfel de numere este permisă doar dacă dacă sunt „transportate în mijloace de transport (remorci, trailere, etc.)”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?