Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Apa din piscine, bună de îmbăiat


Apa din piscinele din Focșani nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea înnotătorilor. În urma controalelor efectuate de inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, au fost prelevate probe din piscine și s-a constatat că apa este bună de îmbăiat. Singura deficiență, comună tuturor piscinelor, este lipsa barelor de susținere din interiorul acestora. Pentru această deficiență au fost date planuri de conformare. 
În luna august, inspectorii DSP vor verifica, din nou, calitatea apei din locurile tradiționale de scăldat; calitatea apei din locurile special amenajate de scăldat și condițiile igienico-sanitare de la piscinele și bazinele de înot.  
Medicii le recomandă vrâncenilor să frecventeze doar piscinele special amenajate, altfel existând riscul contractării unor boli dermatologice. Specialiștii avertizează că îmbăierea în locurile tradiționale ar putea să fie periculoasă pentru sănătate, deoarece poate duce la infecții stafilococice sau streptococice. De asemenea, clorul din piscine poate accentua acneea și anumite eczeme sau alergii, motiv pentru care se recomandă celor care se îmbăiază în astfel de locuri să facă imediat duș cu apă potabilă. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?