Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631
Ediția: Joi 23 Mai 2024. Nr. 6631

Unirea și Cuza, cele mai râvnite licee din judeţ


2.226 de absolvenți de clasa a VIII-a, care au susținut examenul de Evaluare Națională, au fost repartizați computerizat la licee, în prima etapă. Alți 5 copii nu au fost repartizați deoarece au trecut prea puține licee în fișele de opțiuni. Față de anul trecut, ultimele medii de admitere sunt mai mici, la toate liceele. A doua etapă de repartizare computerizată va fi în data de 24 iulie. Fișele de opțiuni trebuie completate de candidați în perioada 16 – 18 iulie.
Colegiul Național „Unirea” din Focșani s-a situat și în acest an în topul preferințelor elevilor cu medii de 10 la examenul de Evaluare Națională, după cum reiese din raportul privind repartizarea computerizată la liceu a absolvenților de clasa a VIII-a, în prima sesiune. Conform statisticilor, se mai constată faptul că ultima medie de admitere a scăzut cu mult față de anul trecut, la toate liceele. 
Astfel, la Colegiul Național „Unirea”, profilul matematică – informatică, au fost repartizați computerizat 112 candidați fiind disponibile tot atâtea locuri, ultima medie de admitere fiind  9,27, față de 9,48 cât a fost în 2013. La profilul științe ale naturii toate cele 28 de locuri au fost ocupate, ultima medie de admitere fiind de 9,42, mai mică față de anul trecut, când a fost 9,75. Åži la specializarea filologie s-au ocupat toate cele 28 de locuri disponibile încă din prima sesiune a repartizărilor computerizate, ultima medie de admitere fiind 9,17. La profilul științe sociale, ultima medie de admitere a fost 9,17, toate cele 28 de locuri ocupându-se. 
În topul celor mai bune licee din județ se situează și Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani, însă la această unitate de învățământ ultimele medii de admitere sunt ceva mai mici. Åži aici toate locurile sunt ocupate. Astfel, la specializarea științe sociale ultima medie de admitere a fost 8,89. La specializarea matematică-informatică ultima medie de admitere a fost 9,07, iar la specializarea filologie ultima medie cu care un candidat a fost admis a fost 8,85. Ultima medie de admitere la specializarea științe ale naturii a fost 8,97. 
Urmează Liceul Pedagogic „Spiru Haret” din Focșani. La specilizarea științe sociale ultima medie de admitere este 8,48, iar la specializarea filologie ultima medie de admitere este 8,00. Aici, toate cele 112 locuri au fost ocupate în cadrul primei repartiții. 
Toate locurile disponibile pentru anul școlar 2014 – 2015 s-au ocupat încă din prima etapă și la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” din Focșani. Astfel la specializarea turism – alimentație s-au ocupat toate cele 84 de locuri disponibile, ultima medie de admitere fiind 7,76. La specializarea economic toate cele 84 de locuri s-au ocupat, ultima medie fiind 8,43. Åži la specializarea comerț s-au ocupat toare cele 56 de locuri, ultima medie de admitere fiind 7,67. 
        Medii de admitere sub 5 la liceele teoretice 
Cea mai mare medie cu care un elev a putut fi admis la Liceul Teoretic „Emil Botta” din Adjud a fost 7,95 la specializarea matematică – informatică, unde toate cele 56 de locuri disponibile s-au ocupat. La specializarea filologie, ultima medie de admitere a fost 7,25, fiind ocupate toate cele 56 locuri disponibile. Ultima medie de admitere la profilul științe sociale a fost 4,77. De asemenea, la specializarea științe ale naturii ultimul candidat a fost admis cu media 3,02. La Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobești, la specilizarea științele naturii, ultima medie cu care s-a intrat este 3,95 și au rămas libere 11 locuri după prima etapă de repartizare. 
Cât privește liceele tehnologice, mediile de repartizare ale candidaților au fost foarte mici, ultima notă fiind 2,33 la Colegiul Tehnic „Ion Mincu”, specializarea electronică-automatizări. 
        Colegiile „Cuza” și „Unirea” căutate de copiii vipurilor  
 
Copiii persoanelor publice din Focșani au intrat la licee dintre cele mai bune. Astfel, nepotul președintelui Consiliului Județean Marian Oprișan, Fabio Oprișan, absolvent al Școlii „Ștefan cel Mare” cu media de admitere 9,49, este din toamnă elev al Colegiului Național Unirea, specializarea matematică-informatică. Printre cei care au susținut examenul de Evaluare Națională de anul acesta se numără și băiatul deputatului PSD de Vrancea Angel Tîlvăr, Matei Radu Tîlvăr, absolvent al Școlii „Ștefan cel Mare”. El a fost admis la Colegiul Național „Unirea”, la specializarea științele naturii, cu media 9,82. Cât privește fata prefectului Kanti Popescu, unirista Ilinca Popescu, aceasta a fost admisă la specializarea matematică-informatică la Colegiul Național „Unirea”, cu media 9,48. 
Fiica omului de afaceri Cătălin Buscă, Mara Cătălina Buscă, a fost admisă la Colegiul Național „Al. I Cuza” cu media 9.07, la specializarea Științe ale naturii. De asemenea, fata primarului orașului Odobești, Daniel Nicolaș, Ramona Mihaela Nicolaș, absolventă a școlii „Ștefan cel Mare”, a fost admisă la Colegiul Național „Al. I Cuza” la specializarea filologie, cu media 9.04. 
Eduard Manea, băiatul comisarului șef Costel Manea, de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, a intrat la Colegiul Național „Unirea” la specializarea filologie cu media 9,66, iar Teodora Livia Francu, fiica lui Sorin Francu, directorul Teatrului municipal „Mr. Gh. Pastia”, a fost admisă cu media 9,01 la Colegiul Național „Cuza Focșani”, specializarea matematică-informatică. 
          Încă o repartizare pe 24 iulie 
 
În cadrul primei etape de repartizare computerizată au devenit liceeni 2.226 candidați. Cinci elevi nu au putut fi repartizați deoarece nu au completat suficiente obțiuni, urmând ca ei să intre la un liceu în etapa a doua. Completarea fișei de opțiuni de către candidați se va realiza în perioada 16 – 18 iulie. Unitățile de învățământ unde se fac înscrieri sunt Școala nr. 3 Focșani și Școala „Mareșal Averescu” din Adjud. 
A doua etapă de repartizare computerizată va avea loc în data de 24 iulie. 
Vezi la ce liceu ai intrat  AICI
Situația locurilor ocupate  AICI
Situația locurilor neocupate după etapa I  AICI

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?