Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Radare în „cascadă” pentru prevenirea accidentelor rutiere


Polițiștii continuă seria acțiunilor pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere grave și atrag atenția conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulație rutieră. De ieri și până pe 29 iunie, polițiștii rutieri, sprijiniți de cei de la ordine publică, acționează sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere din cadrul IGPR pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum și pentru asigurarea fluenței traficului.
 Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în „cascadă”. Activitățile derulate de polițiști au ca scop salvarea de vieți omenești, viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.
 Polițiștii le recomandă celor aflați la volan să adapteze viteza la condițiile meteo-rutiere, să păstreze o distanță corespunzătoare față de autovehiculul din față și să sporească atenția atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?