Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608
Ediția: Sâmbătă 20 aprilie 2024 Nr. 6608

GALERIE FOTO: Primăvara în culori de Cărțișor, la Bibliotecă


Cu prilejul Zilei Internaționale a Femeii, sediul central al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a pregătit pentru publicul larg o serie de expoziții realizate de către Daniela Atanasiu, bibliotecară la Secția de Împrumut la domiciliu adulți „Virgil Huzum”. Vizitatorii se vor putea bucura de prezența unor cărți de artă dedicate sublimului feminin și de evocarea unor nume mari din cultura și arta românească, precum Hortensia Papadat-Bengescu, Leopoldina Bălănuță, Irina Mavrodin, Iulia Hasdeu, Smaranda Apostoleanu. Cărțișoarele expuse, lucrate manual, cuprind versuri sensible, dedicate femeilor, care aparțin poeților Mihai Eminescu, Nicolae Labiș, Adrian Păunescu și Grigore Vieru. Ele îi invită pe toți vrâncenii la o primăvară cu poezie. „Și în acest an, suntem cu gândul alături de cele mai dragi ființe de pe pământ și le urăm din suflet: La mulți ani, Femeie, la mulți ani, Mamă, la mulți ani doamnelor bibliotecare!Tuturor cititoarelor bibliotecii le dorim sănătate, bucurii și să le zâmbească soarele mereu!”, transmite Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.
Totodată, ziua de 8 Martie 2018 a fost marcată la sediul central al instituției de cultură vrâncene de vizita unui grup de elevi ai claselor a IX-a și a XI-a de la Liceul Tehnologic „Simion Mehedinți” din Vidra, coordonați de profesorul Gina Bordea.
Elevii au vizitat secțiile Împrumut la domiciliu adulți, Sală de Artă, Periodice și Carte Veche, au fost încântați să descopere varietatea seviciilor oferite de acestea, și-au făcut carduri de acces la bibliotecă și au împrumutat cărți la domiciliu. De asemenea, au oferit mărțișoare confecționate de ei bibliotecarelor și cititoarelor bibliotecii. „În perioada următoare, elevii vor reveni la bibliotecă pentru desfășurarea unor activități culturale în baza parteneriatului încheiat între cele două instituții. În cadrul proiectului Biblioteca dăruiește, elevii au primit în dar cărți și … cărțișoare. Vă invităm pe toți, cu plăcere, la Bibliotecă!”, a spus Teodora Fîntînaru, managerul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?