Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Ioan Rus, propunerea premierului pentru funcția de ministru al Transporturilor


Ioan Rus va fi propus pentru postul de ministru al Transporturilor, iar Dan Åžova va fi purtător de cuvânt al PSD și poate reveni în funcția de ministru după alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat premierul Victor Ponta.  
Ponta a arătat că Rus este recomandat pentru această funcție de experiența profesională și politică și a precizat că prin această nominalizare vrea să transmită un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului și Transilvania, respectiv că toate proiectele de infrastructură în domeniu anunțate pentru această regiune vor fi realizate. „Eu am fost mulțumit de activitatea lui Åžova ca ministru, însă, în urma unei discuții pe care am avut-o, vrea să se implice mult mai mult în partea de comunicare politică, de campanie electorală. Va fi purtătorul de cuvânt al PSD, imediat după prima ședință a conducerii, și după noiembrie cu siguranță poate să revină ca membru al Cabinetului. Pe Rus îl recomandă două lucruri: în primul rând, experiența profesională și politică și, în al doilea rând, vreau să dau un mesaj foarte clar pentru zona Ardealului, pentru Transilvania, că Transilvania și Ardealul trebuie să primească și prin persoana ministrului asigurarea că toate proiectele de infrastructură pe care le-am început vor fi duse la bun sfârșit”, a spus Ponta.
Ioan Rus este membru PSD, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru de Interne în Guvernul Năstase. El a fost ministru de Interne și în primul Guvern Ponta, instalat în mai 2012, demisionând în august 2012. Viitorul ministru al Transporturilor a îndeplinit mai multe funcții în administrația locală din Cluj, de la prefect până la președinte al Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?